Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin met twee lieve dochtertjes van 6 en 3 jaar zoeken we een steungezin uit de Beemster e.o. Het oudste meisje is leergierig, energiek en speelt graag samen. Het jongste meisje kijkt liever de kat uit de boom en wil graag zelf bepalen hoe ze de dingen doet. Ze kunnen zich allebei goed vermaken en zijn gek op spelletjes spelen, knutselen en buiten spelen.

Het gezin zou de hulp van een steungezin goed kunnen gebruiken. Vanwege haar verslechterde mentale gezondheid kan de moeder weinig bijdragen aan de opvoeding en zorg voor de twee kinderen. De zorg komt daardoor bijna volledig op de schouders van de vader terecht, die onregelmatig werkt. De ouders hebben het jaren samen weten te rooien, maar hebben het hard nodig om zelf ook af en toe even adem te komen. Ze hebben geen familie in de buurt waar ze een beroep op kunnen doen. De vader en moeder gunnen de meisjes een gezin waar ze “gewoon even kind” kunnen zijn.

Profiel steungezin

Wij zoeken een liefdevol steungezin dat:

  • een stabiele omgeving kan bieden waar de kinderen zich welkom en veilig voelen;
  • zelf kinderen heeft in de leeftijd van de meisjes;
  • 1 dag(deel) op zaterdag de kinderen kan opvangen
  • de kinderen kan ophalen en weer naar huis kan brengen.

Bijzonderheden

Gezinnen in Purmerend die bereid zijn de zusjes op te halen en thuis te brengen, zijn ook zeker van harte welkom om te reageren!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Yolanda van der Arend, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Purmerend en Beemster, via yolanda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-48431089

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.