Voor deze 12-jarige jongen zoeken we we een lief en warm gezin in de buurt. Hij kan goed leren, (volgend jaar gaat hij naar de HAVO), hij houdt erg van voetballen en hij leest graag. Hij is sociaal, past zich gemakkelijk aan en leert graag van anderen. Hij heeft wat negatieve ervaringen achter de rug i.v.m. zijn afkomst en cultuur en vind het best moeilijk om daar mee om te gaan.

We zijn op zoek naar een steungezin waar hij ongeveer 1 x in de week mag verblijven om te spelen of huiswerk te maken en waar hij eventueel een keertje mee kan eten.

Voor 2 van de 4 kinderen uit dit vluchtelingengezin hebben we inmiddels een steungezin gevonden. Zij draaien inmiddels volop mee in 2 Oostzaanse gezinnen.

De moeder is 5 jaar geleden haar land ontvlucht en staat er alleen voor in de opvoeding. Dat valt haar erg zwaar en zo nu en dan voelt ze zich ook wat eenzaam. Ze verdeelt haar aandacht zoveel mogelijk over haar vier kinderen. Als de kinderen 1 x in de week even in een ander gezin mee kunnen draaien, komt de moeder meer aan zichzelf toe en kan ze haar tijd wat beter verdelen over de kinderen. Tegelijk vindt zij het fijn en leuk om op deze manier andere ouders in de buurt te ontmoeten en zo haar netwerk te vergroten. Ook gunt de moeder haar kinderen een positieve ervaring door ze op regelmatige basis deel te laten zijn van een gezin in Oostzaan.

De moeder is actief bezig om de Nederlandse taal te leren spreken en om contact te maken met buurtbewoners. Ook doet ze vrijwilligerswerk. Door een aantal negatieve ervaringen heeft de moeder geen eigen netwerk om aanspraak op te maken.

Profiel steungezin

  • Een gezin met een leeftijdsgenoot zou fijn zijn.
  • Een liefdevol gezin waar deze leesgrage puber op regelmatige basis welkom is, dag en tijden in overleg.
  • Een gezin dat wil helpen om het netwerk van de moeder te vergroten.
  • Waar moeder zo nu en dan haar verhaal kwijt kan of even kan sparren over de opvoeding.

Bijzonderheden:

  • Voor de moeder en de kinderen is het belangrijk dat ze niet veroordeeld worden op hun afkomst.
  • Voor de moeder is de Nederlandse taal spreken nog lastig, Engels spreekt ze prima.
  • De kinderen spreken goed Nederlands.
  • De moeder doet graag iets terug door te helpen indien dat binnen haar mogelijkheden ligt.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je bellen met de coördinator Sharon op 06-14128375. Mailen mag ook: sharon@buurtgezinnen.nl.

Aanmelden

Hebben jullie interesse om steunouder/steun opa of oma te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Sharon Mantjes neemt dan zo snel mogelijk contact op.