Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Als tienermeisje kwam de moeder 14 jaar geleden met haar familie naar Nederland. Gevlucht vanuit Afghanistan lieten zij alles en iedereen achter.

Een aantal jaren geleden leerde deze moeder de vader van haar kinderen kennen. Samen kregen zij twee zonen. Helaas is de relatie met de vader van de kinderen sinds een aantal jaren voorbij. De ouders gaan nog steeds in goede harmonie met elkaar om. De vader van de kinderen ondersteunt de aanvraag bij Buurtgezinnen door de moeder.

Deze oproep is voor hun zoon van 4,5 jaar. Voor zijn broertje wordt een ander steungezin gezocht.

De moeder van de jongens werkt onregelmatig in de zorg en de vader van de jongens werkt fulltime. Het netwerk van familie en vrienden in Beverwijk en omstreken is klein, omdat de moeder veel werkt en zij nog maar kort in Beverwijk woont. Hiervoor woonde zij in een andere gemeente in Nederland.

Recent vingen de ouders van de moeder (opa en oma) de kleinkinderen op als de moeder moest werken, maar i.v.m. gezondheidsproblemen is dit niet meer mogelijk.

Door de Corona-periode is de situatie ontstaan, dat de moeder nog verder overbelast is geraakt. Zij heeft weinig tot geen tijd voor zichzelf, slaapt slecht en heeft hierdoor weinig tot geen veerkracht om goed te herstellen.

De jongen van 4,5 jaar gaat naar het (speciaal) basisonderwijs, omdat hij wat achter loopt in zijn spraak-taalontwikkeling. De moeder van deze jongen zou van het steungezin ook graag wat ondersteuning willen bij lezen en schrijven voor hem.

De jongen is gek op dieren, met name honden en katten. Hij is zelf een bezige bij, nieuwsgierig, sociaal, gek op buiten spelen, schommelen en voetballen.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt een:

  • Nederlands gezin i.v.m. de cultuur en het leren van de taal.
  • Gezin dat de jongen kan opvangen op de woensdag vanaf 14.15 uur.
  • Steungezin dat honden en/of katten heeft.
  • Steungezin dat lekker buiten wil en kan spelen.
  • Steungezin dat het gezellig vindt om samen met de jongen te lezen en te schrijven.

Bijzonderheden:

  • De moeder wil de kosten voor halal-voeding vergoeden.
  • De moeder beschikt over een auto en kan haar zoon brengen/ophalen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden?

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.