We zijn op zoek naar een actief steungezin voor een jongetje van 7 jaar uit Oostzaan. Dit jongetje is echt de jongste van vier kinderen en staat zijn mannetje. Hij is ondernemend maar ook zeer sociaal. Hij gaat elke week naar zwemles en hij vindt het op school best leuk. Hij is gek op voetballen en is ook in staat om nieuwsgierigheid op te wekken voor de interesses van anderen.

We zoeken een gezin waar hij een dag doordeweeks na schooltijd even kan spelen en misschien ook wel een keertje mee kan eten.

De moeder van deze jongen is 5 jaar geleden haar land ontvlucht en staat er alleen voor in de opvoeding. Dat valt haar zwaar en zo nu en dan voelt ze zich ook wat eenzaam. Ze verdeelt haar aandacht zoveel mogelijk over haar vier kinderen. Deze moeder is actief bezig om de Nederlandse taal te leren spreken en om contact te maken met buurtbewoners. Ook doet ze vrijwilligerswerk.

Profiel steungezin

  • Een gezin met een leeftijdsgenootje zou fijn zijn.
  • Een liefdevol gezin waar deze jongen een dag doordeweeks welkom is uit school en eventueel een keer mee mag eten.

Interesse?

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Francis Bak-van Leeuwen neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen dan kun je deze stellen via francis@buurtgezinnen.nl of 06-2477 8784.