Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een alleenstaande moeder van 3 lieve jonge kinderen in de leeftijd van 1, 7 en 9 jaar kan wel wat ondersteuning in de buurt gebruiken.

Het gezin heeft veel verlies en verdriet te verwerken gehad en kampt met zorgen rond de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen, waarvoor de moeder veel naar allerlei instanties moet reizen. De moeder ondervindt hierdoor al geruime tijd overbelasting door de zorgen rondom haar kinderen.

Het gezin houdt van gezelligheid en leuke dingen doen met elkaar, maar heeft geen vrienden/vriendjes en familie in de buurt om op terug kan vallen. De grootouders zijn nu tot steun, maar kunnen dit gezien hun eigen gezondheid niet langdurig volhouden.

We zijn op zoek naar een lief, rustig, begripvol steungezin, waar de kinderen in een ontspannen sfeer zichzelf kunnen zijn en leuke dingen kunnen doen. Het zijn lieve kinderen, die heel enthousiast kunnen zijn, maar ook snel zijn afgeleid.

Het meisje van 9 is lief en behulpzaam, heel erg creatief en houdt van samen leuke dingen doen, zoals knutselen, dansen en spelletjes doen.

Het jongetje van 7 is lief, rustig, maar kan moeilijk met veranderingen omgaan. Hij houdt van voorspelbaarheid. Hij doet graag spelletjes op de tablet en vindt timmeren, klimmen en voetballen geweldig. Beide kinderen spelen ook graag buiten.

Het zou echt veel voor de moeder en haar kinderen betekenen wanneer ze een warm steungezin leren kennen, waar ze op kunnen bouwen. Dit zou de moeder de broodnodige ontlasting geven, waardoor ze even tot rust kan komen, wat kan opladen en zo de kinderen positief kan blijven opvoeden.

Profiel steungezin

  • Wij zoeken een steungezin in Drachten waar het meisje van 9 en de jongen van 7 jaar regelmatig heen kunnen gaan.
  • Een gezin dat het leuk vindt om met de kinderen gezellige dingen te doen, binnen of buiten.
  • Knutselen, buiten spelen, samen gezellige dingen doen.
  • Dagdeel en uren in overleg.
  • Zowel gezinnen met thuiswonende kinderen, als gezinnen waarvan de kinderen al uit huis zijn worden van harte uitgenodigd om te reageren.
  • Graag halen en brengen.
  • Ook steunoma’s en opa’s zijn van harte uitgenodigd om te reageren

Zijn jullie zo’n lief gezin dat iets wil betekenen voor dit gezin?

Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.