Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Deze rustige en behulpzame jongen is veel alleen thuis uit school. Zijn moeder is veel van huis voor haar werk en studie. Voor haar is het heel fijn en goed dat er weer regelmaat in haar leven is, na veel onrustige jaren. Maar dat is niet altijd heel gezellig voor deze jongen, die nu in groep 8 zit.

Als hij thuis is, speelt hij veel online met vrienden maar dat is toch anders dan persoonlijke aandacht en betrokkenheid.  En dat gunnen we hem heel erg, omdat hij maar weinig sociaal betrokken mensen in zijn leven heeft.

Deze jongen houdt van sporten, want naast gamen houdt hij van voetballen. Dat doet hij dan met schoolvrienden gelijk als de school uit is. In het weekend gaan hij en zijn moeder regelmatig een rondje mountainbiken. En in de zomer is hij regelmatig aan het zwemmen.

Graag zou hij ook op een vaste dag in de week willen kickboksen, wat nu praktisch gezien niet mogelijk is voor zijn moeder.

Na de zomervakantie gaat deze sportieve jongen naar een sportklas op een middelbare school in Noord. Verder geeft hij aan dat hij houdt van dieren en kan hij ook creatief bezig zijn.

Profiel steungezin

Voor deze jongen zoekt Buurtgezinnen een fijn steungezin:

  • Waar deze jongen 1x per week welkom is uit school (ma, di, of don)
  • Waar hij gezien wordt en er aandacht voor hem is
  • Dat hem kan begeleiden naar het kickboksen
  • Dat hem wil steunen bij de overgang naar het voortgezet onderwijs

Lijkt het jullie leuk om deze jongen een plek te geven in jullie gezin?
Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of stuur een mailtje naar onze coördinator gonda@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan contact op en komt graag kennismaken en bespreken wat jullie mogelijkheden zijn.