Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een Italiaans meisje van 6 jaar uit Zaandam zijn wij op zoek naar een warm gezin waar zij twee middagen uit school kan spelen. Zij is in november 2018 naar Nederland verhuist en leert al snel de Nederlandse taal. Ben jij gek van Italië en wil je dit meisje de Nederlandse cultuur en taal bijbrengen? Wie weet leer je zelf nog wat Italiaanse woorden van haar.

Dit meisje zou graag in een gezin komen met jonge kinderen van 0-6 jaar, omdat ze zelf geen broertje of zusje heeft. Ze speelt met LOL-poppetjes, barbies, houdt van knutselen en vindt buitenspelen ook heerlijk. Ze is dol op dieren, vooral katten vindt ze erg lief. Ze is wel een beetje verlegen in nieuwe situaties.

De ouders van dit meisje hebben een baan gevonden in Nederland, helaas is opvang nog niet gelukt. Er is een enorme wachtlijst bij de naschoolse opvang. Haar ouders hebben nog geen netwerk om op terug te vallen. Ze gaan graag het gesprek aan met het steungezin wat zij terug kunnen doen. Haar Italiaanse moeder wil wel af en toe een ‘echte’ Italiaanse maaltijd maken en haar Italiaanse vader is webdesigner en kan bijvoorbeeld een ZZP’er helpen met zijn/haar website of logo. Ze zijn heel dankbaar met de steun die ze kunnen krijgen voor hun dochter en doen graag wat terug.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Steungezin met kinderen van 0-6 jaar.
  • Steungezin dat buiten speelt en knutselt.
  • Steungezin dat doordeweeks 2 middagen beschikbaar is en dit meisje uit school kan halen.
    Haar school zit in Zaandam en om 14:25 uur moet ze opgehaald worden.
  • Vraaggezin wil overleggen wat ze terug kunnen doen.

Interesse

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Francis Bak-van Leeuwen neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen dan kun je deze stellen via francis@buurtgezinnen.nl of 06-2477 8784.