Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een liefdevol gezin in de Drait voor een alleenstaande moeder met een zoon van 23 en een dochtertje van 5. De moeder heeft het nodige meegemaakt in haar leven, maar met de nodige ondersteuning en ambulante hulp heeft ze haar leven weer behoorlijk op orde. Het opvoeden is soms pittig, familie woont op afstand en er zijn weinig contacten in de buurt waar ze op terug kan vallen.

Voor het meisje zoeken we een lief steungezin. Het is een lief pittig meisje met een ontwikkelingsachterstand van een jaar. Ze doet graag spelletjes, puzzelt en tekent en vindt buiten spelen ook fijn. De moeder zou voor zichzelf en haar dochtertje graag leuk contact in de buurt willen.

Wat zij zoekt zijn vriendelijke, aardige mensen die zo nu en dan zouden kunnen/willen bijspringen bij de opvang van haar dochtertje. Een plek waar het meisje welkom is om af en toe te spelen en samen iets leuks te ondernemen.

Profiel steungezin

We zoeken in de Drait een lief warm gezin

  • waar het meisje af en toe welkom is om te spelen
  • met kinderen in de leeftijd van ongeveer 5 jaar dat eens per week, - bij voorkeur op woensdag- of vrijdagmiddag-, na schooltijd een paar uurtjes wil opvangen
  • waar het meisje kennis kan maken met een ander gezinsleven en/of gezin met vaderfiguur
  • een gezin waar duidelijke regels zijn en dat kan begrenzen
  • waarmee de moeder af en toe kan “sparren” over de kinderen of even een bakje thee kan drinken

Welk gezin zou graag iets willen betekenen voor deze moeder en haar dochtertje?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.