Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder met haar dochter van 8 jaar zoeken we een steungezin.

Er is veel gebeurd in het leven van de moeder waardoor zij is overbelast. De moeder heeft te kampen met de gevolgen van een ingrijpend gezondheidsincident, waardoor ze niet meer kan werken.

Ze probeert haar leven zo goed mogelijk vorm te geven en heeft er alles voor over om haar dochter een onbezorgde en goede jeugd te geven. Door tegenslag met haar gezondheid, verlies van werk en het verwerken van verdriet is dat geen eenvoudige klus. Er is ambulante gezinsbegeleiding, maar er zijn heel weinig mensen om haar heen om op terug te vallen. Het gezin mist een liefdevol stabiel steungezin dat de moeder op regelmatige basis kan ontlasten. Zodat ze even kan bij tanken en haar eigen zaken oppakken. We zoeken een plek waar het meisje zich welkom voelt en waar ze gezellig kan spelen of waar ze betrokken wordt bij de zorg voor kleine kinderen. Ze is verlegen, knutselt mooie dingen en houdt van een gezellige huiselijke sfeer. Ze is heel lief en zorgzaam voor kleine kinderen. Buiten spelen doet ze ook heel graag, zoals skeeleren of naar de kinderboerderij gaan.

Profiel steungezin

Voor dit gezin zoekt Buurtgezinnen.nl in Drachten

  • een liefdevol gezellig gezin met kinderen tot ongeveer 8 jaar
  • waar ze wekelijks 1 middag terecht kan
  • bij voorkeur op maandag of dinsdagmiddag na schooltijd
  • huisdieren zijn welkom, liever geen grote honden.

Zijn jullie zo’n lief gezin waar dit meisje welkom is?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.