Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een lief, rustig broertje (6) én zijn lieve, gezellig kletsende zus van 8 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl in de buurt van De Ruyterstaat in IJmuiden speelkameraadjes. De kinderen zitten in Heemskerk op een basisschool, waar ze Nederlands leren. Hierdoor maken ze helaas in de buurt geen (school)vrienden, net als alle andere kinderen. En dat is wat ze wel graag willen! Ook om Nederlands mee te spreken, want dat doen ze al best goed!

De alleenstaande moeder heeft zorg over 3 kinderen, er is ook nog een broertje van bijna 3 jaar en haar netwerk is klein. De moeder spreekt redelijk goed Nederlands en wil ‘de wereld’ van de kinderen en van haarzelf graag groter maken. De moeder heeft een vriendin in de buurt wonen en helaas geen familie. Die vriendin heeft geen kinderen van de leeftijd van haar oudste kinderen en de kinderen zijn té verlegen om zomaar op andere kinderen af te stappen.

De alleenstaande moeder is via Home-Start met Buurtgezinnen.nl in aanraking gekomen, omdat ze aangaf graag haar netwerk en dat van haar kinderen te willen vergroten. Woont jullie gastvrije, gezellige gezin in de buurt van De Ruyterstraat in IJmuiden met schoolgaande kinderen? En willen jullie meehelpen? Dan horen we graag van j(ulli)e om binnenkort kennis te maken!

Profiel steungezin

Wij zoeken speelkameraadjes van gezinnen in (de buurt van De Ruyterstraat) IJmuiden, die:

  • Het leuk vinden om de rustige jongen van 6 jaar te leren kennen en mee (buiten) te spelen
  • Van kletsen en lachen houden en het gezellige 8-jarige meisje willen leren kennen
  • Spelenderwijs het gezin helpen met de Nederlandse taal oefenen en de buurt te leren kennen

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de www.buurtgezinnen.nl.