Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar steungezinnen voor een jongen van 6 en een jongen van 12 jaar. Het jongetje van 6 is een leuk knulletje dat graag speelt met auto’s, dieren of klei. Hij heeft veel energie, houdt van buiten spelen en speelt ook graag met andere kinderen.

Zijn broer van 12 gaat naar het speciaal basisonderwijs en speelt graag op zich zelf. Daarnaast reageert hij op alles wat er om hem heen gebeurt, is hij heel creatief en knutselt hij graag dingen in elkaar van hout of lego. En ook vissen, voetballen en darten vind hij leuk.

De ouders van deze jongens hebben een druk en levendig samengesteld gezin met 5 kinderen. De zorg rond de ontwikkeling van twee van hun kinderen, de combinatie van werken, de dynamiek en opbouw van een samengesteld gezin valt zwaar en ze zijn daardoor overbelast geraakt. Dit zorgt voor  stress en eenzaamheid. Het gezin krijgt hulp om meer stabiliteit en rust in het gezin te krijgen.

Door alles wat er speelt is het moeilijk om voldoende tijd en aandacht aan alle kinderen te geven. En daarom zijn we voor 2 van de kinderen op zoek naar fijne steungezinnen. Waar deze kinderen lekker kunnen spelen en er tijd een aandacht voor ze is. Deze steun is zeer welkom en kan eraan bijdragen dat er wat verlichting en ruimte komt bij de ouders en de andere kinderen.

Profiel steungezinnen

Om de steunende omgeving van het gezin uit te breiden en de vader en moeder te ontlasten zoeken we 2 warme, liefdevolle, betrouwbare steungezinnen die

  • Opvang en ondersteuning willen bieden 1 x per 14 dagen op zaterdag (of zondag?)
  • Die af en toe een luisterend oor hebben en mee willen denken over wat wel/niet werkt in een samengesteld gezin of met de kinderen.
  • Voor de jongen van 12 is één op één aandacht heel goed.
  • Voor de jongen van 6 zou een gezin met oudere kinderen fijn zijn.
  • Gezinnen met geduld en die kunnen begrenzen en structuur geven.
  • Opa’s en oma’s worden van harte uitgenodigd om te reageren!

Zodat de ouders even een stukje ontzorgd zijn en de andere kinderen dan wat extra aandacht kunnen geven en met elkaar wat leuks kunnen doen.

Wie wil graag iets willen betekenen voor dit gezin?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.