Stel je voor: je bent alleenstaande moeder van drie kinderen die alle drie chronisch ziek zijn. Dan moet je wel over superkrachten beschikken, toch?! Deze sterke, gastvrije moeder houdt zich staande, maar het is zwaar. Het zou zo fijn zijn als zij af en toe terug kan vallen op een betrouwbaar gezin in de buurt. Daarom zijn wij op zoek naar een steungezin met extra kracht om dit gezin te ontlasten; een gezin waar de jongste zoon van 7 af en toe kan spelen.

Deze lieve jongen heeft behoefte aan structuur en duidelijkheid. Hij vindt het best moeilijk om contact te maken dus heeft hij tijd nodig om te wennen aan nieuwe mensen. Maar als hij zich eenmaal op zijn gemak voelt, vindt hij het heerlijk om met Roblox te spelen, samen spelletjes te doen, films te kijken en buiten te spelen.

Als hij buiten speelt wordt hij makkelijk door grotere kinderen overschaduwd, dus wat begeleiding hierbij zou fijn zijn. Een rustig gezin is het beste voor deze jongen, te veel prikkels is niets voor hem. Ook creatief bezig zijn is niet echt zijn ding. Hij gaat op dinsdag en donderdag naar de opvang en vindt dat fijn. Op zaterdagmiddag zit hij op zwemles. Als het gezin met hem naar zwemles zou kunnen gaan zou dat helemaal geweldig zijn!

Profiel steungezin

Voor dit gezin zoekt Buurtgezinnen.nl een fijn steungezin in Amsterdam Oost:

  • Met 1 of 2 kinderen in de leeftijd van 7 jaar of iets ouder,
  • waar deze jongen op woensdagmiddag of zaterdag welkom is, 1x per 2 weken,
  • dat hem de structuur en veiligheid kan bieden die hij nodig heeft,
  • dat eventueel met hem mee kan naar zwemles (op zaterdagmiddag).
  • Het gaat om een Egyptisch gezin, gezinnen met een Egyptische achtergrond worden nadrukkelijk gevraagd op deze oproep te reageren (of deze te delen in hun netwerk)

Lijkt het jullie leuk om dit gezin  wat steun te bieden ? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of stuur een mailtje naar onze coördinator: mariekevanrooij@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan contact op en komt graag kennismaken en bespreken wat jullie mogelijkheden zijn.