Molenlanden2019-02-05T15:14:02+01:00

Gestart: januari 2016

Coördinator:
Lianne de Keizer

Bereikbaar via: 06-28287049 of lianne@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Molenlanden

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Molenlanden steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via lianne@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.
Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor sportieve knul (12 jaar) omgeving Langerak

Voor een bijzondere sportieve jongen zijn wij op zoek naar een stabiel en stevig steungezin. Deze jongen groeit op in een vrouwengezin met een oudere zus. Het is een gezin dat graag leuke dingen onderneemt met elkaar en klaar staat voor anderen. Omdat er de afgelopen jaren veel dingen zijn gebeurd in en rondom het gezin lukt dit momenteel niet meer zoals ze dat graag zouden wensen.

Deze jongen zoekt veel steun bij zijn moeder. Dat vraagt veel van het gezin. Het emmertje van moeder loopt over. Graag zouden ze allemaal wat meer rust wensen zodat ze elkaar weer de aandacht kunnen geven waar ze zo van genieten.

(meer…)

Wie biedt energiek meisje extra aandacht en rust? Omgeving Langerak/Nieuwpoort

Voor een energieke meid van bijna 8 jaar zoeken we een stevig steungezin. De vader en moeder hebben heftige jaren met ziekte achter de rug. Het gezin zoekt af en toe een rustpunt in alle hectiek om te herstellen. Welke steungezin, zoals bijvoorbeeld een opa en oma of oom en tante figuur, heeft 1 keer in de maand ruimte voor een dag en een nacht opvang in het weekend?

Het meisje is sociaal, levendig en geniet van extra aandacht. Zij houdt van leuke activiteiten buitenshuis ondernemen en van samen knutselen en spelen. Wij zoeken voor haar een steungezin dat het leuk vindt om dat extra stukje aandacht en rust te bieden. Een steungezin dat veiligheid, duidelijkheid en regelmaat kan bieden.

(meer…)

Steungezin gezocht voor zorgzame meid (9 jaar) omgeving Bleskensgraaf

Wij zoeken een speelgezin voor een zorgzame meid van 9 jaar. Zij groeit op in een liefdevol thuis waar zij veel in te halen heeft. Zij voelt zich af en toe eenzaam en geniet van extra aandacht. Om haar en het gezin hierbij te helpen zoeken we een speelgezin waar zij na school langs mag komen.

Het meisje is sociaal, levendig en gevoelig.  Zij is ontzettend zorgzaam en geniet van spelen met jongere kinderen. Zij bloeit op als zij gezien wordt en een ander kan helpen. Zijn jullie dit speelgezin waar dit meisje haar behulpzame en lieve karakter kan tonen, en een hartelijk welkom en warme aandacht mag ontvangen? Een steungezin dat veiligheid, duidelijkheid en regelmaat kan bieden.

(meer…)

Steungezin gezocht voor enthousiaste jongen (11 jaar) omgeving Groot-Ammers

Voor een actieve en enthousiaste jongen zoeken wij een steungezin. Deze jongen is met zijn moeder en zusje (8) onlangs verhuisd. Hij gaat naar school buiten zijn woonplaats en vindt het lastig om zelf vrienden te maken. Hierdoor mist hij de aansluiting met leeftijdgenootjes in de buurt. Zijn moeder is ontzettend zorgzaam en zet zich als alleenstaande ouder liefdevol in voor haar gezin en familie. Deze zorg is best intensief waardoor een extra plek voor haar zoon af en toe wat lucht kan geven.

Deze jongen kijkt de kat uit te boom, is actief en enthousiast. Hij is graag buiten en bezig en vindt samenspelen erg leuk. Soms vind hij het lastig om anderen goed te begrijpen. Wat sturing is dan fijn en behulpzaam. Hij geniet van samenspelen met leeftijdgenoten, en met kinderen die iets jonger zijn dan hij. Zijn jullie dit steungezin in het dorp waar hij om de week op woensdagmiddag mag langskomen?

(meer…)

Steungezin gezocht voor twee lieve sociale broertjes (2 en 3 jaar) omgeving Goudriaan

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zoeken een warm en liefdevol steungezin voor een jong en druk gezin met een dochter (6 jaar) en drie zoontjes (5, 3 en 2 jaar). De dochter heeft extra zorg nodig waardoor de ouders wekelijks naar het ziekenhuis moeten. Tot nu toe sprongen opa en oma bij maar dat lukt hen nu niet meer. De ouders zetten de schouders er samen onder, maar zonder de hulp van opa en oma, lopen zij op hun tandvlees en krijgen zij de zorg voor alle kinderen soms niet goed georganiseerd. Welk steungezin wil op drukke momenten dit gezin ontlasten door de jongste twee broertjes op te vangen?

De twee jongens zijn erg sociaal, maken gemakkelijk contact en spelen graag met andere kinderen. Zij houden van tenten bouwen, knutselen en lekker buiten spelen. Het gezin zou het leuk vinden om samen met het steungezin een band op te bouwen waardoor zij wellicht in de toekomst samen iets kunnen ondernemen. Zij willen graag iets terug doen voor het steungezin, zoals bijvoorbeeld af en toe de kinderen uit het steungezin op te vangen.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor vrolijke jongen van 5 (omgeving Giessenburg)

Voor een druk gezin zoeken we een warm en stabiel steungezin voor de jongste zoon van vijf. Deze jongen vraagt wat extra aandacht, die ook zijn twee oudere broers en zusje vaak opeisen.

De ouders bieden de extra zorg met liefde, wat niet wegneemt dat het soms niet lukt om ieder kind voldoende tegemoet te komen. De ouders zouden het fantastisch vinden als hun zoon eens in de twee of drie weken in het weekend in een ander gezin wat extra tijd en aandacht krijgt.

De jongen geniet van contact, speelt graag buiten, houdt van dieren en de wereld verkennen. Omdat hij wat verder weg op school zit mist hij de aansluiting met leeftijdgenootjes een beetje. Een gezin met een kind in dezelfde leeftijd zou goed aansluiten, maar ook een opa/ oma die juist de extra aandacht kunnen bieden. Samen bezig zijn in de tuin of in een stal is heel fijn voor hem. Een plek om te ontspannen, tot rust te komen, en gezien te worden. Een levendig en nuchter gezin met ruimte voor verkennen, maar ook met duidelijkheid en structuur past prima bij deze vrolijke jongen.

(meer…)

Gezocht: Een positief, energiek steungezin voor twee meiden!

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De ouders van deze twee meiden hebben het op dit moment zwaar. “We hebben het gevoel bijna kopje onder te gaan. Wij hebben eigenlijk niemand om ons heen die ons kan ontlasten. Dat voelt soms eenzaam en zwaar.”

Voor dit liefdevolle, drukke gezin in Giessenlanden is Buurtgezinnen op zoek naar een stevig team. Een ‘opa en oma’ of een ‘tante en oom’ die een veilig en rustige plek willen bieden aan de dochters (bijna 13 en 6 jaar). Een plek waar zij gezien worden, lekker kunnen spelen en mogen genieten van de extra aandacht van nieuwsgierige en betrokken mensen.

De meisjes hebben een vrolijk karakter en een sterke eigen wil. Zoals het echte zusjes betaamt kunnen ze elkaar soms flink in de haren zitten. Daarom is het fijn als de meisjes ook los van elkaar welkom zijn. Zo kunnen ze allebei extra genieten van individuele aandacht van het steungezin en de ouders.

De ouders zouden samen met het steungezin graag een stevig team willen vormen waarin de meisjes duidelijkheid, veiligheid en geborgenheid kunnen ontvangen.

Beide meisjes houden enorm van dieren. De oudste is een spontane, nogal chaotische meid, die erg behulpzaam is en van zingen en drummen houdt. Haar jongere zusje is heel creatief en kan zich goed vermaken met knutselen en tekenen.

(meer…)

Leuke tiener wil graag meedoen!

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een leuke Syrische jongen van 14 jaar is Buurtgezinnen.nl op zoek naar een gezin in Hoornaar. Liefst natuurlijk met een jongen van (ongeveer) dezelfde leeftijd. Hoewel hij al best aardig Nederlands spreekt, zou hij daar graag meer oefening in krijgen. Omdat thuis Arabisch wordt gesproken, gebeurt dat nu eigenlijk alleen op school en op de voetbalclub.

Terwijl we weten: een taal goed leren spreken gaat het snelst door het te dóen!

Deze jongen houdt van honden, van gamen en voetbal. Maar hij vindt het ook leuk om te schilderen. Hij hoopt dat hij – bijvoorbeeld twee keer per week een uurtje – bij een gezin in Hoornaar welkom is. Om te kletsen, een spelletje te doen, te voetballen en misschien ook eens samen naar zijn huiswerk te kijken.

(meer…)

Ervaren moeder gezocht…

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een moeder die er zo goed als alleen voor staat is Buurtgezinnen op zoek naar een fijn steungezin. Deze moeder heeft in haar eigen jeugd geen geweldig voorbeeld gehad van het ouderschap en zou haar eigen peuter graag zo positief mogelijk willen opvoeden.

Dan is het fijn als je af en toe met iemand kan sparren over hoe je dat dan doet. En dat er iemand is bij wie je even je verhaal kwijt kunt, die met jou mee wil denken of die je complimenten geeft over wat je allemaal al wel goed doet.

(meer…)

Opa en oma gezocht

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

“We hebben het op dit moment echt heel zwaar”, vertelt de moeder uit dit gezin. “En dan voel je des te meer dat je zo weinig mensen om je heen hebt aan wie je eens hulp kunt vragen.”

Voor dit liefdevolle, drukke gezin in Giessenlanden is Buurtgezinnen op zoek naar een oma en opa. Dit mogen ook een ‘tante en oom’ zijn.

Een plek waar de dochters (11 en 5 jaar) welkom zijn, om te spelen, om samen iets leuks te ondernemen, om te kletsen. En met mensen die betrokken willen worden bij het leven van de kinderen.

(meer…)

 

Tips in Molenlanden

Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen, die met weinig geld rond moeten komen, kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij verstrekt vergoedingen voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen etc, zowel voor de lessen zelf als de uitrusting die daarvoor nodig is.

Meer info: Stichting Leergeld en Muzieklokaal

Heb je vragen over het omgaan met schulden, de opvoeding van je kind, eenzaamheid of psychische klachten. Dan red je het misschien even niet op eigen kracht. In dit geval kun je terecht bij het sociaal team. Je krijgt een vaste contactpersoon en hoeft niet steeds opnieuw je verhaal te vertellen.

Meer info: website

In de Dorpskamer is het afhaalpunt van bibliotheekorganisatie AanZet gevestigd, op de reguliere openingstijden kun je hier je thuis of in de Dorpskamer gereserveerde boeken ophalen. En gelezen boeken weer inleveren.

De Speelkamer is voor kinderen, in de leeftijdsgroep van 5 – 12 jaar, waarvoor het samenspelen lastig is of niet vanzelf gaat. In de speelkamer wordt het contact met andere kinderen gestimuleerd en begeleid. Er is professionele begeleiding aanwezig.

Meer info: website en facebook

De speeltuinvereniging Giessenburg zet zich in voor de jeugd van Giessenburg en omstreken. Waar onder andere knutselen, figuurzagen, handwerken, bingo en jeugdland georganiseerd wordt.

Meer info: website en facebook