Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin uit de Gors met drie kinderen zoeken wij een warme plek waar hun oudste twee kinderen om de beurt of gezamenlijk af en toe welkom zijn. De moeder heeft momenteel haar handen vol aan de zorg van hun baby’tje van 5 maanden vanwege een koemelkallergie en reflux. Hierdoor kan zij doordeweeks niet voldoende aandacht aan haar oudste twee kinderen geven. Het gezin zoekt een warm steungezin of opa/oma in de buurt waar de kinderen af en toe welkom zijn om te spelen, te kletsen of om huiswerk te maken. Een gezin of opa/oma-figuur waarmee ze voor lange tijd een vriendschapsband kunnen opbouwen. Een gezin of opa/oma die het ook leuk vindt om een band op te bouwen met het baby’tje door bij ouders op visite te gaan of door incidenteel op te passen.

Het meisje zit op de middelbare school en is een zelfstandige en pientere meid. Ze houdt van kletsen, koken, tekenen en zwemmen. Haar broertje is meer op zichzelf en heeft soms een zetje nodig om iets te ondernemen. Hij houdt van computerspellen, buiten spelen, sporten waaronder voetbal. Beide kinderen spelen graag samen met andere kinderen maar houden ook van een gesprek met een volwassene.

Profiel steungezin

  • Een steungezin of opa/oma-figuur waar de kinderen regelmatig welkom zijn, die:
  • Een warme plek wil bieden aan één of beide kinderen;
  • Gemotiveerd is om een band met ouders en kinderen op te bouwen;
  • Bij voorkeur woonachtig in de Gors.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irene Langerijs neemt dan zo snel mogelijk contact op.