Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin uit Amsterdam Oost met twee jongens van 9 en 7 zoeken we een steungezin in de buurt. De moeder heeft enkele jaren geleden een herseninfarct gehad. Daarnaast is zij alleenstaand. Dit alles legt een grote druk op het gezin, zeker op de kinderen.

De moeder zou het heerlijk vinden voor haar zoons als ze af en toe even lekker onbezorgd kunnen spelen in een gezin. Zij heeft zelf een beperkte draagkracht en dat maakt dat ze veel moet rusten. Dat is voor twee opgroeiende jongens op een bovenwoning natuurlijk wel eens lastig! Op de momenten dat de jongens even spelen in een onbezorgde omgeving kan de moeder haar batterijtje opladen, om er op de dagen dat zij voor ze zorgt weer helemaal te kunnen zijn. Maar ook op die dagen zijn er beperkingen. Prikkelrijke activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld een speeltuin of pretpark bezoeken, is door haar gezondheidsproblemen bijna niet mogelijk.

De jongens schelen twee jaar en zouden het liefst samen ergens gaan spelen. Ze zijn ondernemend en actief. De oudste houdt veel van voetballen maar ook van schaken. De jongens vinden het leuk om buiten te zijn en bijvoorbeeld te fietsen. Ze vinden het heerlijk om naar het park te gaan om stokken te zoeken. Maar ook binnen vermaken ze zich goed, ze houden van lego, lezen en samen spelletjes doen.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl zoekt voor deze jongens een steungezin in Amsterdam Oost

  • Met één of meerdere kinderen
  • Waar ze gezellig mee mogen spelen
  • Op woensdagmiddag en zaterdag
  • Indien mogelijk wekelijks op woensdagmiddag, en 1x in de 2,3 weken op zaterdag

Lijkt het je leuk om deze jongens welkom te heten in jouw gezin? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Marieke belt je dan graag om een afspraak te maken.