Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een moeder uit Oeganda met een zoontje en een dochtertje zoeken we een steungezin in de buurt. De vader is helaas onlangs onverwachts overleden. Van de ene op de andere dag staat deze moeder er alleen voor en moeten de kinderen hun vader missen. De moeder woont al een tijd in Amsterdam, maar heeft nog niet zo veel contacten. Ze is veel bezig met de kinderen (haar zoontje is 4 jaar en haar dochtertje is 3 jaar) en daarnaast werkte ze.

De situatie van dit gezin staat momenteel volledig op zijn kop. Daarom zoeken we een warm steungezin waar de kinderen af en toe even tot rust kunnen komen, kunnen spelen en zichzelf kunnen uiten.

De jongen is vrolijk en onderzoekend, houdt van grapjes maken. Hij houdt van fietsen, spelen met lego, lezen en hij vindt het fijn om te helpen met klusjes. Het meisje kijkt op tegen haar broer en probeert hem vaak na te doen. Zij vindt het ook leuk om te fietsen en te lezen en houdt er van creatief bezig te zijn.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl zoekt voor deze broer en zus een steungezin in Amsterdam Oost

  • Met één of meerdere kinderen
  • Waar de kinderen gezellig mee mogen spelen, tijden in overleg
  • Met een opvoeder die grenzen kan stellen

Bijzonderheden:

  • Voor de kinderen is dit een woelige tijd
  • Voor de moeder is de Nederlandse taal nog lastig

Lijkt het je leuk om deze kinderen welkom te heten in jouw gezin? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of stuur een mailtje naar onze coördinator: mariekevanrooij@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan contact op en komt graag kennismaken en bespreken wat jullie mogelijkheden zijn.