Wij zoeken voor jonge ouders uit Beverwijk stabiele, warme steunouder(s) die hun zonen van (bijna) 2 en 6 maanden wil opvangen.

De ouders hebben het door diverse oorzaken, waar ouders niets aan kunnen doen, zwaar en willen graag dat hun kinderen met leeftijdsgenootjes kan spelen. De inschrijving voor de peuterspeelzaal is gedaan. De ouders beschikken nauwelijks over een netwerk van familie, vrienden of kennissen en het ouderschap is vers en nieuw.

De vader van de kinderen werkt fulltime, de moeder is overdag thuis en werkt s’ avonds parttime. I.v.m. de eigen chronische beperking PTTS (posttraumatische stress syndroom) van de moeder, is haar energieniveau regelmatig laag. De moeder van de kinderen ontvangt ambulante begeleiding voor de opvoeding, maar ook voor begeleiding zichzelf. De begeleiding voor de moeder ligt nu stil, omdat er geen opvang is voor de kinderen.

Een kinderdagverblijf is overwogen, maar kunnen de ouders niet bekostigen, ook niet met een toeslag of een indicatie van het WMO.

Om op te laden en de opvoeding van de kinderen positief te blijven benaderen zoeken de ouders voor beide zonen een warm steungezin.

De oudste zoon is een vrolijk, blij mannetje die zelfstandig loopt, gek is op auto’s, vormenstoof en samen spelen. Beide hebben een slaapje, jongste soms twee slaapjes. De jongste zoon ontwikkeld zich prima, slaapt, eet en drinkt goed.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin

  • Beverwijk of Heemskerk
  • Liefst ouders met eigen kinderen, die een stukje ouder zijn dan hun zonen
  • Die een maal per week/per twee weken beide kinderen een dag/dagdeel willen opvangen (van 1030-einde in overleg)
  • De dag is in overleg, ouders hebben geen voorkeur.

Bijzonderheden:

  • geen honden of katten i.v.m. allergie van de oudste zoon.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.