Voor een moeder met haar zoontje van 9 zijn wij op zoek naar een steungezin. De moeder staat alleen voor de zorg en de opvoeding en heeft daarnaast een drukke creatieve baan.

De moeder en zoon hebben een prima band, maar zouden het heel fijn vinden als de jongen met een bepaalde regelmaat welkom is in een warm gezin waar hij een plekje mag krijgen. Hij is heel creatief, slim, houdt van uitdagingen en zoekt grenzen op. Hij zit op atletiek, judo en funrunning. Ook houdt hij van dingen uitvinden/ontdekken en knutselen. Hij vindt het fijn als je goed naar hem luistert en accepteert dan de grenzen die hij zelf niet altijd ziet. Hij is altijd vrolijk, enthousiast en houdt van gekkigheid en van schaken.

Hij vindt het lastig om in een groep te functioneren en ook om vriendjes vast te houden.

De moeder zou graag weer eens wat tijd voor zichzelf willen hebben, een kopje koffie drinken met vriendinnen, de krant lezen en andere mensen ontmoeten. Haar familie kan geen ondersteuning bieden, ze heeft wel een goede vriendin en ook wat kennissen, maar die zijn druk met hun eigen gezinnen. De moeder heeft een creatief beroep, heeft vroeger veel gereisd en is geïnteresseerd in andere culturen. Zij doet graag iets terug voor het steungezin.

Het lijkt hen heel fijn om kennis te maken met een gezin of een ouder echtpaar. Een wekelijkse afspraak lijkt hen fijn, maar tweewekelijks kan natuurlijk ook.

Profiel steungezin:

Wij zoeken voor dit gezin:

  • Een ander gezin (de samenstelling daarvan maakt niet uit)
  • Dat tijd en ruimte heeft en het leuk lijkt om met enig regelmaat het jongetje te ontvangen
  • Bij voorkeur in Nieuw Zuid (buurt IJsbaanpad) of in een van de aangrenzende buurten in Zuid

Interesse? Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.