Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid is op zoek naar een steungezin voor een meisje van bijna 10 die op zoek is naar een vriendinnetje.

Het gaat om een alleenstaande moeder met een Italiaanse achtergrond en haar dochtertje van 9 (bijna 10), zij zit in groep 6. De moeder en dochter wonen al langer in Nederland. Het meisje heeft sporadisch contact met haar vader.

De moeder heeft chronische darmproblemen en is daardoor vaak moe. Dit is zwaar voor hen allebei. De moeder moet regelmatig naar het ziekenhuis. Het meisje is regelmatig op zich zelf aangewezen. Er is steun vanuit de hulpverlening (Ouder- en Kind team).

De moeder en dochter hebben het goed samen, maar het ontbreekt hen aan een ondersteunend netwerk, de familie woont in Italië. Het meisje heeft weinig vriendinnetjes. Ze houdt van tekenen en opmaken en ook van buiten spelen. Zij spreekt vloeiend Italiaans en Nederlands en ook in het Engels kan zij zich goed verstaanbaar maken.

Profiel steungezin:

Wij zoeken voor hen een steungezin dat zou kunnen voldoen aan de volgende wensen:

  • Een gezin met een of meer kinderen, waaronder een meisje van haar leeftijd.
  • dat het een goed idee zou vinden wanneer het meisje met een bepaalde regelmaat in het weekend, voor b.v. een dagdeel, bij hen zou kunnen komen spelen.
  • dat bij voorkeur in de Olympia buurt woont, maar elders in Zuid is ook prima.

Zijn jullie een gezin waar dit meisje een dagdeel in de week welkom is? Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.