Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De ouders van de jongens (12, 10 en 8 jaar) leven al langere tijd, in harmonie gescheiden van elkaar.  Er is sprake van co-ouderschap. Beide ouders hebben een baan en werken onregelmatig. De ouders hebben weinig eigen netwerk waar zij op terug kunnen vallen.

De moeder kan haar onregelmatige diensten opvangen door de hulp van haar moeder (oma). Zij start dan de ochtenden op met de jongens rond 06.30 uur zodat zij dan daarna naar school gaan en is daar af en toe in de avonden.  Ook proberen ouders beide hun roosters zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen zodat er geen ‘gaten’ vallen voor de jongens. Maar dat lukt niet altijd.

Voorschoolse opvang is overwogen, maar start pas om 07.00 uur. Naschoolse opvang is aanwezig voor de jongste.

Voor de zomervakantie deed de vader van vader (opa) dit ook, maar i.v.m. gezondheidsredenen is dit niet meer mogelijk. Momenteel is de situatie zo, dat de vader vroeg vertrekt naar zijn werk, alles klaar zet, maar de jongens wel zelf moeten opstarten en moeten zorgen dat zij op school komen. Helaas gaat dit niet altijd goed.

Het dynamische drietal heeft ’s ochtends, rust, ritme, regelmatig en een volwassene nodig die hen helpt.

De vader van het gezin is druk aan het solliciteren voor een baan met dagdiensten, zodat hij zelf met de kinderen kan opstarten en hij er in de avonden voor hen is. Deze functie is in zijn vakgebied niet acuut voor handen.

Gezocht wordt, ter overbrugging, tot de vader een andere baan heeft, een steunouder die, op het moment dat een van de ouders ochtenddienst heeft, met de kinderen wil opstarten (vanaf 07.00 uur) tot de kinderen naar school gaan (08.15 uur).

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Steunouder die bereid is om af en toe een ochtend met de drie jongens op te starten voordat zij naar school gaan.
  • Liefst woonachtig in de wijk Broekpolder.
  • Flexibel is; per maand is duidelijk om welke ochtenden het gaat.

Bijzonderheden:

  • De oudste twee gaan zelfstandig naar school, de jongste moet nog naar school gebracht worden.
  • De middelste zoon heeft wat extra aandacht nodig in de vorm van duidelijkheid en voorspelbaarheid.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.