“Ik vind dit heel spannend” vertelt de alleenstaande moeder van deze meiden over haar aanmelding. “Ik weet dat ik dit nodig heb, maar vindt het heel moeilijk om mijn kinderen uit handen te geven”.

Al heel wat jaren staat deze moeder er alleen voor en probeert ze alle ballen in de lucht te houden. Maar nu ze zonder werk zit en met zichzelf aan de slag is, merkt ze dat ze veel van zichzelf heeft gevraagd. Haar netwerk kan om verschillende redenen niet heel veel voor haar betekenen. En daarom zou het fijn zijn als ze af en toe wat ruimte in het weekend krijgt, om ook zelf even te ontspannen.

Wie zijn deze meisjes?

De oudste (7 jaar) is een avontuurlijk en creatief kind. Ze houdt van heerlijk buitenspelen en lekker vies worden. Modder? Dat is pas leuk! Ze houdt van bewegen, zit op zwemles maar ook op ballet. Haar moeder was verbaasd dat ze ballet leuk vond, want dat zou je in eerste instantie niet bij haar verwachten. Met haar glimogen weet ze goed wat ze wil, neemt haar ruimte in en vraagt om duidelijkheid en voorspelbaarheid. Ze doet het goed bij een consequente en duidelijke structuur en aanpak. Voor haar zoeken we een gezin waar ze de aandacht kan krijgen, die ze graag wil, het liefst één op één.

De jongste (bijna 4 jaar) is een echte ijdeltuit. Princes-achtige dingen zijn aan haar wel besteed. Ook zij heeft een eigen wil en beide meisjes kunnen dan ook heerlijk samen ondeugend zijn. Wel merkt haar moeder dat zij regelmatig tegen haar grote zus opbokst en niet altijd de ruimte krijgt, om zelf lekker kind te zijn. Zij houdt van samenspelen en daarom zou het leuk zijn als er voor haar een gezin wordt gevonden, waar ze met andere kinderen kan spelen.

Profiel steungezin

Voor het meisje van 7 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl een fijn steungezin:

  • Waar duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur geboden wordt
  • zonder andere kinderen
  • waar zij eens per maand en mogelijk later 1x per 2 weken in het weekend mag komen spelen (zaterdagmiddag of op zondag).

Voor het meisje van 4 jaar zoeken we een gezellig plek:

  • waar ze lekker kan samenspelen met andere kinderen
  • waar er aandacht is voor haar
  • waar zij eens per maand en mogelijk later 1x per 2 weken in het weekend mag komen spelen (zaterdagmiddag of op zondag).

Lijkt het jullie leuk om een plekje vrij te maken voor één van deze kinderen? Je kunt je aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of een mailtje sturen naar gonda@buurtgezinnen.nl. Coördinator Gonda neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.