Voor een liefdevol maar overbelast tweeoudergezin met drie kinderen zoeken we een warm en stabiel steungezin.

Binnen een paar jaar veranderde door ziekte en pijn het leven van de altijd actieve moeder. Haar energie is zeer beperkt en het lukt haar niet om de kinderen dat stukje extra te geven wat zij nodig hebben. Zij heeft zelf rust nodig en tijd om op adem te komen. De vader draagt zo goed als hij kan zijn steentje bij aan het gezin maar is voor zijn werk veel van huis. We zoeken daarom een steungezin waar deze twee jongens fijn kunnen spelen en wat extra aandacht krijgen.

De jongen van 10 is gevoelig en vindt het fijn vindt om dingen samen te doen, zoals samen spelen, samen een Ikeakast in elkaar zetten en samen eten. Nieuwsgierig als hij is wil hij iets wat stuk is maken of volledig demonteren. Verder houdt hij van lego bouwen, een bordspel of andere spelletjes en is blij voor wie er wint.

De jongste van 7 is een actieve jongen die graag met zijn vriendjes op pad gaat of lekker op straat speelt. De jongen is geen prater en hij vindt het soms lastig om dingen te snappen. Hij gedijt uitstekend als er met liefde en geduld dingen worden uitgelegd en duidelijkheid geboden wordt, hij kan zich dan goed aan afspraken houden.

De twee broertjes zijn allebei zijn dol op hun kat en echte natuurontdekkers. Het liefst struinen ze door het bos of zijn op de weilanden te vinden op zoek naar beestjes, koeien of kikkervisjes, alles is leuk!

Profiel steungezin

Voor deze jongens zijn wij op zoek naar een steungezin:

  • waarvan de kinderen het huis uit zijn en dat tijd heeft voor deze broertjes;
  • dat structuur en rust kan bieden;
  • waar de jongens een dagdeel per week, mogen komen spelen of hen naar buiten neemt.

Bijzonderheden:

  • De opvang afwisselen is mogelijk : bijv. een dagdeel samen en andere keer de jongens om de beurt en een week niet.

Zijn jullie het gezin dat deze jongens met plezier wat extra aandacht wil geven, dan horen we graag van je!

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Atie Wakkee, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nieuwegein, via atie@buurtgezinnen.nl. of bel met 0624268314
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.