Buurtgezinnen.nl in Purmerend en Beemster is op zoek naar een fijn steungezin voor twee jongens van 8 en 9 jaar. De kinderen zijn sociaal en vrolijk en ze groeien op in een warm en betrokken gezin. De moeder heeft een chronische ziekte waardoor ze niet altijd kan voldoen aan de ontdekkingsbehoefte van haar zoons. Veel zorg komt neer op haar omdat de vader fulltime werkt. Om de moeder te ontlasten en de kinderen een extra speelplek te bieden zijn wij op zoek naar een steungezin.

Beide jongens zijn erg gevoelig. Structuur en voorspelbaarheid zijn voor hen dan ook heel belangrijk. Het kost beide kinderen moeite om alle dagelijkse prikkels te verwerken. Hierdoor zijn geregeld extra rustmomenten nodig om op te laden.

De oudste is een sociaal mannetje die graag anderen helpt maar hierbij soms zichzelf uit het oog verliest. Hij houdt van muziek, koken en bakken en fietsen. De jongste is het gevoeligst en houdt van tekenen, lego, bouwen, een boekje lezen en steppen. De jongens zijn elkaars beste vrienden maar zijn ook echte broertjes.

Profiel steungezin

Wij zoeken een liefdevolle steungezin dat:

  • woonachtig is in omgeving Purmerend en Beemster (gezin woont in Weidevenne);
  • bij voorkeur zelf kinderen heeft in die leeftijd of ouder.
  • één of twee dagen per week de jongens na schooltijd (14:00 – 18:00 uur) kan opvangen.
  • Beschikt over eigen vervoer om de jongens van school te halen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met coördinator Yolanda van der Arend, via yolanda@buurtgezinnen.nl.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.