Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

“Wat zou ik graag zien dat hij wat meer sociale contacten heeft”. Voor deze jongen is contact maken ingewikkeld en daarom is even buiten spelen met andere kinderen niet makkelijk. Zijn moeder zou dit graag wat meer zien en daarom heeft ze contact met ons gezocht.

Haar zoon is een hele lieve jongen, die op zijn eigen manier wel het contact met je zoekt, al kan hij zich verbaal niet zo goed uiten. Het afgelopen jaar heeft hij een behandeling gevolgd en daarmee is goede vooruitgang geboekt. Thuis speelt hij graag met lego, waarbij vooral treinen erg favoriet zijn. Naast dat hij houdt van (animatie) filmpjes kijken en online spelletjes spelen, heeft hij ook veel belangstelling voor het maken van muziek. Achter een echte DJ-tafel zie je een jongen die volop geniet van beats en drums.

Eerder woonde het gezin in de Bijlmer en daar hadden ze meer contacten. Nu deze moeder geen werk meer heeft, zit ze veel alleen met haar zoon thuis. Haar familie woont in een Oost-Europees land, dus daar heeft ze ook niet veel steun van. Naast dat het voor de moeder pittig is om er alleen voor te staan, is het vooral voor haar zoon belangrijk dat hij wat meer in contact komt met anderen en zo ook meer de Nederlandse taal leert spreken. Het zou fijn zijn als hij wat meer buiten kan spelen, maar daarbij heeft hij wel 1-op-1 begeleiding nodig.

Profiel steungezin

Voor deze jongen zoekt Buurtgezinnen.nl een fijn steungezin in Noord

  • Waar deze jongen op woensdagmiddag welkom is om te spelen. Evt. andere middag na 15.30 uur is bespreekbaar
  • Dat graag de uitdaging aangaat om met deze jongen contact te maken
  • Waar het rustig, veilig en voorspelbaar is
  • Waar de Nederlandse taal wordt gesproken

Lijkt het jullie leuk om een plekje vrij te maken voor deze jongen? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of stuur een mailtje naar onze coördinator: gonda@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.