Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een fijn steungezin voor een enthousiaste, open jongen van 8 jaar. De jongen heeft een broer van (bijna) 11 jaar, daar wordt een ander steungezin voor gezocht. Het samen spelen tussen beide gaat nl. moeizaam.

De jongen van 8 jaar is een ‘bezige bij’, is gek op het doen van spelletjes, stoeien, trampoline springen en televisie kijken. Een-op-een aandacht, structuur en voorspelbaarheid is voor hem is voor hem belangrijk. De jongen is gevoelig.  Daarom is een steungezin, in huiselijke sfeer belangrijk.

De moeder heeft een chronische beperking waardoor ze niet altijd kan voldoen aan de ontdekkingsbehoefte van haar zoons. Met de vader van de zonen is co-ouderschap. Veel zorg komt neer op de moeder, de vader werkt fulltime. Om de moeder te ontlasten en de jongen(s) een extra speelplek te bieden zijn wij op zoek naar een steungezin.

Daarnaast zoekt moeder voor zichzelf iemand die met haar en de beide zonen een keer iets wil ondernemen, een dagje zwembad, naar het strand of bos.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Woonachtig in de omgeving van Beverwijk of Heemskerk
  • Bij voorkeur zelf kinderen heeft in dezelfde leeftijd of ouder
  • Een dag per week de jongen kan opvangen na schooltijd (maandag of dinsdag of donderdag vanaf 14.30, de woensdag vanaf 12.30 eindtijd in overleg)
  • Iemand die graag met de moeder en beide zonen een activiteit wil ondernemen

Bijzonderheden:

  • Huisdieren, graag!
  • Allergieën, niet aanwezig.
  • Geen opvangdag op vrijdag, i.v.m. wisseldag in het kader van co-ouderschap.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.