Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder uit Heemskerk zoekt Buurtgezinnen een steungezin dat in een noodsituatie haar kinderen van 0 en 4 jaar tijdelijk kan opvangen. Deze moeder heeft een chronische longziekte. Normaal gesproken kan zij goed functioneren, maar helaas heeft zij 1 tot 2 maal per jaar de pech dat ze acuut op de Intensive Care moet worden opgenomen. De ervaring leert dat deze opnames meestal voor een paar dagen zijn. Helaas heeft ze geen familie of netwerk in de buurt dat haar kan helpen in dit soort noodsituaties. En dat is natuurlijk heel lastig als je er alleen voor staat als moeder!

Voor dit soort momenten zoeken we een fijne, betrouwbare plek waar de kinderen naar toe kunnen gaan. De kleuter van 4 jaar is een ‘bezig baasje’. Hij is gek op spelen, bewegen en lekker buiten zijn. Hij heeft nog wel wat begeleiding nodig in het samen spelen. Zijn broertje van 9 maanden is een vrolijke baby, die zich prima ontwikkeld en overdag nog slaapjes heeft.

Profiel steungezin

Wij zoeken een achterwacht steungezin dat:

  • Bereid is bij een acute opname van de moeder (echt alleen in nood) beide kinderen op te vangen.
  • De kinderen deze dagen naar de kinderopvang kan brengen.
  • De kleuter duidelijke structuur en regels kan geven.
  • Woonachtig is in Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest of Castricum.
  • Bereid is om eens in de 6 weken een paar uur met de kinderen en de moeder door te brengen, om elkaar te leren kennen. Om zo een vertrouwensband en relatie op te bouwen, zodat als de ondersteuning nodig is (bij acute opname) de kinderen de steunouder(s) kennen. En deze moeder met ‘een goed gevoel’ en vertrouwen de kinderen bij het steungezin kan achter laten.

Bijzonderheden:

  • I.v.m. allergieën zoeken we een steungezin zonder huisdieren en niet rokend
  • Gezinnen zonder kinderen of met volwassen kinderen worden ook van harte uitgenodigd om belangstelling te tonen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden?

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.