Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor de moeder van een jongen van 7 jaar en zijn zusje van bijna 4 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl ondersteuning. De moeder is door een spierziekte zeer beperkt om met de kinderen eropuit te gaan. Met de kinderen bijvoorbeeld naar de speeltuin gaan is voor de moeder door haar ziekte een zeer grote inspanning. Het gezin heeft weinig contact met andere ouders en kinderen doordat ze niet vaak eropuit gaan waardoor ze geen nieuwe mensen ontmoeten.

Het gezin wil graag meer liefdevolle gezinnen in de buurt leren kennen, om elkaar praktisch te ondersteunen in de opvang en opvoeding van kinderen, daarom hebben zij zich aangemeld bij Buurtgezinnen.nl.

Het jongetje past goed bij een gezellig steungezin waar hij zijn energie kwijt kan om (buiten) te spelen. Daarnaast houdt hij van lego en gezelschapsspellen. Zijn zusje is eerder goed terecht bij een steungezin die een rustige, veilige plek kunnen bieden om (buiten) te spelen. Zij houdt van barbies, samen spelen en verkleden en make-up.

Profiel steungezin

Wij zoeken een of twee liefdevolle gezinnen die:

  • Gedurende de week (in overleg) het jongetje van 7 jaar en/of zijn zusje van 4 jaar na schooltijd willen opvangen om (buiten) te spelen.
  • En als het past met (een van) de kinderen af en toe iets leuks willen ondernemen, zoals naar het bos, een (indoor)speeltuin of naar de kinderboerderij gaan.

Bijzonderheden:

  • Het gezin doet graag iets terug; de moeder is door haar ziekte gebonden aan huis maar past graag op andere kinderen. De kinderen van het steungezin zijn dan ook zeer welkom om bij hen thuis te komen spelen.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irene Langerijs neemt dan zo snel mogelijk contact op.