Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De vader van dit gezin, staat er sinds een jaar onverwachts alleen voor en zet zich hiervoor volledig in. Hij heeft veel moeten leren maar heeft inmiddels grote stappen gezet en is betrokken bij zijn kinderen. Maar hij beseft dat zijn kinderen meer contacten nodig hebben, aangezien ze hier geen andere familieleden hebben. Een plek waar ze welkom zijn, waar liefde voor hen is en waar ze onbezorgd kind kunnen zijn.

Zijn kinderen van 12, 7 en 5 jaar voelen zich echte Nederlanders, hoewel hun ouders afkomstig zijn uit andere landen. Ze spreken alleen de Nederlandse taal en ze zijn sociaal vaardig.

De oudste jongen van 12 jaar, is vriendelijk en houdt van gamen. Hier wil hij graag veel tijd mee bezig zijn, maar de vader probeert hier grenzen aan te stellen. Verder houdt hij van judo en speelt buiten met klasgenoten.

Het meisje van 7 jaar, houdt van zingen, dansen en kijkt graag naar allerlei YouTube filmpjes. Maar ook tekenen en skeeleren doet ze graag. Zij mist het regelmatige contact met haar moeder.

De jongste jongen van 5 jaar, houdt van activiteit en bewegen. Hij kan druk in de weer zijn met dino’s maar ook buitenspelen is favoriet. Hij wil graag fietsen, net als zijn zusje. De vader is soms wel bezorgd om hun veiligheid buiten.

Als gezin houden ze van buiten zijn en samen vissen is daarbij nu favoriet.

Profiel steungezin

Wij zoeken voor dit gezin in Amsterdam Noord:

  • Een liefdevol gezin, met of zonder kinderen, waar zij 1x per week welkom zijn (niet: dinsdag; andere dagen zijn mogelijk; voorkeur weekend)
  • Waar ze alle drie welkom zijn óf apart. Bijv. de oudste jongen van 12 jaar apart in een gezin en de jongste twee kinderen samen in een ander gezin
  • Ze beschikken over een auto dus halen en/of brengen, zal geen problemen opleveren.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Gonda Hanskamp, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Amsterdam Noord, via gonda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-30497668

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl.