Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een vrolijk, druk gezin op IJburg zoeken we een steungezin in de buurt. Het gezin bestaat uit de ouders en vier jongens. De oudste jongen van 9 heeft Down. Het gaat goed met hem en zijn broertjes en het is gezellig thuis. De oudste gaat naar een reguliere basisschool en heeft een ontwikkelingsleeftijd van ongeveer 5 jaar. Op zaterdag zit hij op voetbal.

De ouders verdelen hun aandacht over de kinderen. Als de oudste af en toe kan spelen bij een gezin in de buurt, hebben de ouders op die momenten even hun handen vrij voor de andere drie jongens. Tegelijk vinden de ouders het leuk als de wereld van hun oudste zoon iets groter wordt.

Deze jongen is enthousiast en actief, hij vindt bijna alles leuk om te doen! Naast voetballen houdt hij van tennissen, beachbal, buitenspelen, klimmen, uitstapjes maken naar de dierentuin, Nemo of de Arena. Maar ook binnen rustig een spelletje doen of een boekje lezen vindt hij fijn. Hij houdt er ook erg van om te helpen met koken. Honden en vogels vindt hij eng.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl zoekt voor deze jongen een steungezin in Amsterdam Oost (IJburg)

  • Met één of meerdere kinderen, met of zonder Down
  • Waar hij 1x per 4 weken een ochtend of middag mag spelen
  • Liefst op zaterdagmiddag of zondagochtend, eventueel is woensdagmiddag een optie
  • Met opvoeders die een positieve, duidelijke aanpak hebben
  • Zonder hond en/of vogel

Bijzonderheden:

  • Wegens gehoorproblemen is het belangrijk duidelijk te praten in korte zinnen
  • De ouders leggen graag uit wat nog meer goed werkt

Lijkt het je leuk om deze jongen welkom te heten in jouw gezin? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of stuur een mailtje naar onze coördinator: mariekevanrooij@buurtgezinnen.nl. Coördinator Marieke belt je dan graag om een afspraak te maken.