Deze twee geinige broers van 12 en 6 zijn twee jaar geleden met hun ouders uit Bulgarije naar Nederland gekomen. Dat was wel even wennen: van de hele dag buitenspelen, naar een kleine bovenwoning in Amsterdam Oost. Van spelen met de dieren en de natuur, naar tablet en TV.

De oudste broer is rustig, hij houdt van lekker op de bank TV kijken, lezen, of een spelletje doen. De jongste wil heel graag bewegen en een beetje ruimte in de buitenlucht, hoe meer dieren hoe gezelliger hij het vindt! De jongens vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Dat helpt ook goed bij het ontwikkelen van de Nederlandse taal.

Wij zijn op zoek naar een fijn steungezin waar deze jongens wat ruimte krijgen. Waar ze tot bloei kunnen komen en zich kunnen uiten. Dit mag een gezin zijn met kinderen waar zij mee kunnen spelen, maar het mag ook een gezin zonder kinderen zijn waar ze alle aandacht krijgen.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl zoekt voor de broertjes een steungezin in Amsterdam Oost

  • Met één of meerdere kinderen, maar het mag ook een gezin zonder kinderen zijn
  • Waar de jongens 1x per 2 weken mogen spelen
  • Waar wat buitenruimte is en het liefst dieren
  • De jongens één voor één opvangen is bespreekbaar
  • De dag is ook bespreekbaar

Lijkt het je leuk om deze jongens welkom te heten in jouw gezin? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Marieke belt je dan graag om een afspraak te maken.