De moeder woont met haar 2 zoontjes sinds mei in Amsterdam Zuid. Ze is alleenstaand en heeft ouders op hogere leeftijd die wel willen helpen, maar hier door eigen medische problemen nauwelijks toe in staat zijn. De moeder is hoger opgeleid en heeft een leuke baan.

Zij heeft altijd alleen voor de tweeling gezorgd, wat heel pittig was, maar haar desondanks goed af ging. Maar in de zomer van 2018 heeft zij haar been verbrijzeld bij de val van een glijbaan. De breuken zijn niet goed herstelt, derhalve moet zij binnenkort opnieuw geopereerd worden. Zij heeft veel pijn en is nu mobiel beperkt. Op dit moment probeert ze weer te re-integreren op haar werk. Voor het ongeluk ondernam zij van alles met de jongens zoals culturele activiteiten, ook gaan zij regelmatig met elkaar naar de mis.

De tweeling zijn grappige jongetjes, ze zijn lief voor hun moeder en nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Ze houden van lichamelijke activiteiten zoals Monkey Town en voetballen, maar ook van muziek maken, ze zitten op Djembé en houden van spelletjes doen.

Het gezin heeft een moeilijk jaar achter de rug, de kinderen waren bij het ongeluk aanwezig en krijgen hulp om dat te verwerken. Ze zitten beide in groep 3.

Ze zijn temperamentvol, hebben een sterke eigen wil en soms is luisteren lastig. Beiden hebben veel behoefte aan duidelijkheid en consequentheid. Ze worden tweetalig opgevoed, spreken Nederlands en een beetje Spaans, moeder is in Nederland geboren maar heeft een Spaanse achtergrond.

Voor moeder zou het geweldig zijn als ze door een steungezin waar de jongens b.v. een dagdeel in de week kunnen spelen, enigszins ontlast kan worden. Ze heeft wel een goede vriendin, maar omdat ze nog maar kort in Amsterdam woont een heel beperkt netwerk.

Profiel steungezin:

We zoeken voor hen:

  • een plek waar ze welkom zijn en wat van hun energie kwijt kunnen
  • een liefdevol gezin met kinderen tussen 5 en 10 jaar,
  • of een aardig ouder echtpaar wat het leuk lijkt om de jongens een dagdeel van de week of in het weekend op te vangen
  • in Amsterdam (Oud) Zuid

Interesse? Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.