Voor een alleenstaande moeder met drie kinderen zijn wij op zoek naar een liefdevol steungezin voor haar twee zoons van 7 en 9 jaar. Afgelopen zomer zijn de ouders gescheiden en in januari is de moeder met haar kinderen in een nieuw huis in een andere wijk in Woerden gaan wonen. De jongens hebben hun draai op de nieuwe school en BSO inmiddels redelijk gevonden.

Door de scheiding, de verhuizing en de combinatie van werk en zorg voor haar kinderen, lukt het deze moeder onvoldoende om alle ballen in de lucht te houden en heeft ze de hulp van Buurtgezinnen.nl ingeschakeld. Hoewel haar ouders af en toe bijspringen, is ze inmiddels lichamelijk en psychisch behoorlijk overbelast geraakt. Daar komt bij dat ze een beperkt netwerk heeft, wat hun wereld erg klein maakt. Een beetje hulp van buitenaf is dan ook zeer welkom.

De jongens zijn sociaal, vrolijk en innemend. Ze vinden het allebei leuk om gezelschapsspelletjes te spelen. De oudste is creatief en houdt van knutselen. De jongste zoon speelt graag buiten en is dol op lezen. En natuurlijk vliegen ze elkaar, zoals de meeste broers en zussen, ook weleens in de haren😉. Het lijkt beide jongens ‘superleuk’ om eens in de week bij een ander gezin te mogen spelen met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Op termijn is het denkbaar dat ze af en toe om de beurt komen, zodat de moeder haar zoons ook een-op-een onverdeelde aandacht kan geven.

Profiel steungezin

Bijzonderheden:

  • Jullie wonen in Woerden (voorkeur Schilderskwartier).
  • Jullie vinden het leuk om deze jongens op woensdagmiddag een fijne speelplek te bieden.
  • Jullie kunnen de kinderen eventueel ophalen en terugbrengen, aangezien de moeder zelf geen auto heeft (indien van toepassing).

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Iris Meijerink, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Woerden, via iris@buurtgezinnen.nl of telefonisch via 06-48154190.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.