Voor een alleenstaande moeder uit Heemskerk zoekt Buurtgezinnen een positief en energiek steungezin voor haar kleuter van drie en baby van 3 maanden.

De vader van de kleuter is dit voorjaar onverwacht overleden en de vader van de baby is niet beschikbaar. Dat betekent dat deze moeder een baan heeft, de verzorging heeft van de kinderen, maar zelf chronisch ziek is (ernstige longaandoening) waardoor haar energieniveau laag is.

Beide kinderen gaan naar een gastouder.

De kleuter is een ‘bezig baasje’, een lieve jongen die van spelen houdt, bewegen en buiten zijn. Hij loopt iets achter in zijn spraak-taal ontwikkeling, hiervoor krijgt hij extra aandacht op de peuterzaal. Door het overlijden van zijn vader, is hij soms in zichzelf gekeerd of boos. Door de komst van de baby moet hij zijn moeder delen en dat is soms lastig voor hem.

De baby ontwikkelt zich prima en heeft nog slaapjes.

Om het energieniveau van de moeder te bewaken, zodat zij de kinderen genoeg positieve aandacht kan geven, zijn wij op zoek naar een steungezin.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin om:

  • Een maal per week op de donderdagmiddag van 1300 tot 1600 uur de baby op te vangen, zodat de moeder een op een aandacht kan geven aan de kleuter. Is de moeder ziek of heeft zij geen energie, dan vangt de steunouder de kleuter op en blijft de baby bij de moeder.
  • 2 a 3 maal per maand de vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur beide kinderen op te vangen, zodat de moeder op adem kan komen en tijd voor zichzelf heeft.

Bijzonderheden:

  • In verband met een chronische longaandoening van de moeder en astma van de kleuter, geen huisdieren en niet rokend
  • De kleuter is gebaat bij duidelijke structuur en regels
  • Beide kinderen genieten van persoonlijke aandacht.
  • Door de chronische ziekte van de moeder, komt het weleens voor dat de moeder naar het ziekenhuis moet. De bereidheid om dan op beide kinderen te passen (in nood).

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.