Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De ouders van deze twee meiden hebben het op dit moment zwaar. “We hebben het gevoel bijna kopje onder te gaan. Wij hebben eigenlijk niemand om ons heen die ons kan ontlasten. Dat voelt soms eenzaam en zwaar.”

Voor dit liefdevolle, drukke gezin in Giessenlanden is Buurtgezinnen op zoek naar een stevig team. Een ‘opa en oma’ of een ‘tante en oom’ die een veilig en rustige plek willen bieden aan de dochters (bijna 13 en 6 jaar). Een plek waar zij gezien worden, lekker kunnen spelen en mogen genieten van de extra aandacht van nieuwsgierige en betrokken mensen.

De meisjes hebben een vrolijk karakter en een sterke eigen wil. Zoals het echte zusjes betaamt kunnen ze elkaar soms flink in de haren zitten. Daarom is het fijn als de meisjes ook los van elkaar welkom zijn. Zo kunnen ze allebei extra genieten van individuele aandacht van het steungezin en de ouders.

De ouders zouden samen met het steungezin graag een stevig team willen vormen waarin de meisjes duidelijkheid, veiligheid en geborgenheid kunnen ontvangen.

Beide meisjes houden enorm van dieren. De oudste is een spontane, nogal chaotische meid, die erg behulpzaam is en van zingen en drummen houdt. Haar jongere zusje is heel creatief en kan zich goed vermaken met knutselen en tekenen.

Profiel steungezin

Voor deze meiden is Buurtgezinnen.nl in Giessenlanden op zoek naar:

  • leuke, betrokken oma/opa- of tante/oom-figuren;
  • die vanuit eigen opvoedervaring een stevig team vormen;
  • liefst met dieren in of om het huis;
  • waar de kinderen samen -en ook los van elkaar- welkom zijn;
  • en die het leuk vinden om betrokken te worden bij het leven van het gezin.

Kunnen jullie dit gezin ontlasten en mogen deze kinderen bij jullie horen? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Lianne neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.