Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

MET SPOED maken een moeder en haar ondernemende zoon graag kennis met een liefdevol steungezin in de buurt. De moeder en jongen zijn sinds vorig jaar erg verdrietig en van slag door het plotselinge overlijden van de vader in hun warme gezin. De moeder cijfert zichzelf en haar eigen leven weg, sinds hun grote verlies. De zorg voor haar zoon en de opvoeding, wordt de moeder soms teveel, wat tot spanningen tussen de moeder en zoon leidt. Het zou voor de puberjongen erg fijn zijn als hij voor een weekend in de maand gezelligheid kan vinden bij een begripvol steungezin. Waardoor de moeder in dat weekend ook even ruimte voor zichzelf en wellicht aansluiting bij clubjes kan vinden om haar netwerk te vergroten.

De moeder heeft een te klein netwerk om zich heen om op terug te vallen. Er zijn wel (oppervlakkige) contacten in de buurt en op school, maar niemand waar de moeder en haar zoon expliciete hulp aan kunnen vragen. Om de moeder te ontlasten zou het heel erg fijn zijn als haar puberzoon eens in de maand een weekend naar een gezellig gezin in de IJmond kan gaan. Het liefst een gezin, waar ze van regelmatige beweging houden en waarin hij een kameraad kan vinden om mee te voetballen, buitenspelen, klimmen, vissen, onder toezicht vuurtjes stoken, gamen of filmpjes op YouTube mee te kijken.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gastvrij, liefdevol, ondernemend gezin:

  • in de omgeving van Santpoort(-Zuid). Tussen IJmuiden en Santpoort kan ook, de zoon gaat volgend schooljaar op een school in IJmuiden de brugklas volgen.
  • liefst met thuiswonende kinderen rond 12 jaar, waar de zoon mee op kan trekken.
  • dat een weekend per maand deze puberjongen op willen vangen.
  • waar de vader en/of de moeder af en toe van een vuurtje stoken houdt!

Wees gewaarschuwd: deze jongen heeft humor en houdt van een geintje!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de www.buurtgezinnen.nl.