Het betreft hier een aanvraag van een moeder die een dochter heeft met een lichte ontwikkelingsachterstand. Dat is ook de reden dat dit blije meisje van bijna 4 jaar naar een orthopedagogische dagbehandeling gaat. Daarbij zijn de berichten erg positief; het gaat goed op school en ook thuis,  en is er sprake van een flinke inhaalslag. Het meisje is lief en leergierig. Ze houdt van filmpjes, dansen en trampoline springen. De speeltuin is ook altijd een succes.

Wat de moeder betreft zijn er echter nog zorgen rondom het drukke gedrag van haar kind. Waarbij de licht verstandelijke beperking van de moeder haar ook wat onzeker maakt in deze.

Zij zou deze zorgen graag willen delen met andere ouders. Zij is daarom op zoek naar een luisterend oor en ouders die haar wellicht tips kunnen geven; van ouder tot ouder, hoe hiermee om te gaan.

Zijn jullie dat gezin voor wie dit bekend terrein is en het gezin dat daar best een rol in zou willen spelen?

Profiel steungezin

  • Graag een gezin dat herkenning vindt in de aanvraag uit eigen verleden of zich nu ook in een dergelijke situatie bevind.
  • Graag een gezin met kind of kinderen in vergelijkbare leeftijd.
  • Een gezin dat het prima vind om zo nu en dan ook wat activiteiten samen te ondernemen

Bijzonderheden:

  • De dag van afspraken graag op woensdag of in het weekend.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jolanda Klerks, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Oss, via jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-22722853

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.