We weten allemaal dat het leven niet altijd eerlijk is en dat de één meer voor de kiezen krijgt dan de ander. En dat zet mij in beweging om iets te willen doen voor deze moeder en haar beide jongens. Ze wil dolgraag er voor de volle 100% zijn voor haar kinderen, maar doordat ze al een poos ziek is en weinig energie heeft, lukt dat niet altijd. Haar moeder, die regelmatig wat steun kon verlenen, zodat ze even tijd had voor haarzelf, overleed in 2019. En ook een soort van vaderfiguur uit haar netwerk, kwam plotseling te overlijden in datzelfde jaar. Wekelijks komen er hulpverleners over de vloer om te ondersteunen, maar die zijn er niet direct voor de kinderen.

Wat gun ik dit gezin even wat meer lucht in het leven: gezelligheid, bijkomen en werken aan herstel.

De beide zonen zijn heel verschillend van elkaar, waarbij de oudste wat meer meegaand is en de jongste graag de aandacht vraagt. De oudste jongen van bijna 11 jaar houdt van kickboksen en kan zich met van alles en nog wat vermaken. Hij houdt van buitenspelen maar ook spelletjes binnen doen, vindt hij leuk. Hij is op zoek naar gezelligheid en houdt niet van kinderen die snel boos worden.

De jongste jongen is nu 7 jaar en hij wil graag nieuwe vriendjes. Voor hem is het aangaan van nieuwe contacten los van zijn broer, best wel spannend. Hij vindt het soms moeilijk om op een positieve manier aandacht te vragen. Hij heeft veel energie en zou dolgraag op voetbal willen. Daarnaast vindt hij koken en knutselen heel leuk. Voor hem is het belangrijk dat hij in een rustige omgeving kan gaan werken aan zijn zelfvertrouwen.

Omdat we denken dat het goed is dat beide jongens een eigen ervaring mogen opdoen, zoeken we twee steungezinnen. Zodat ze zich kunnen ontwikkelen op een fijne manier, zonder de concurrentie te hoeven aangaan. Mocht je echter voor beide jongens een plek in je gezin hebben, dan kun je ook zeker reageren.

Profiel steungezin

Wij zoeken voor de jongen van bijna 11 jaar een steungezin:

  • Waar hij één dag(deel) per twee weken welkom is op vrijdag, zaterdag of zondag.
  • Met gezelligheid van andere kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd.
  • Waar hij lekker mee kan spelen, zowel binnen als buiten.
  • Met respect voor de islamitische godsdienst.

Wij zoeken voor de jongen van 7 jaar een steungezin:

  • Waar hij ook één dag(deel) per twee weken welkom is op vrijdag, zaterdag of zondag.
  • Waar rust en duidelijkheid is en hij kan werken aan zijn zelfvertrouwen
  • Waar individuele aandacht kan worden geboden en af en toe geoefend kan worden met lezen.
  • Die misschien iets willen betekenen in de wens om te gaan voetballen.
  • Met respect voor de islamitische godsdienst.

Wil je meer informatie?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Gonda Hanskamp, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Amsterdam Noord via gonda@buurtgezinnen.nl of bel 06-30497668.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.