We weten allemaal dat het leven niet altijd eerlijk is en dat de één meer voor de kiezen krijgt dan de ander. En dat zet mij in beweging om iets te willen doen voor dit gezin. Deze moeder wil dolgraag er voor de volle 100% zijn voor haar kinderen, maar doordat ze al een poos ziek is en weinig energie heeft, lukt dat niet altijd. Haar moeder, die regelmatig wat steun kon verlenen, zodat ze even tijd had voor haarzelf, overleed in 2019. En ook een soort van vaderfiguur uit haar netwerk, kwam plotseling te overlijden in datzelfde jaar. Wekelijks komen er hulpverleners over de vloer om te ondersteunen, maar die zijn er niet direct voor de kinderen.

Wat gun ik dit gezin even wat meer lucht in het leven: gezelligheid, bijkomen en werken aan herstel.

Deze jongen van 11 jaar houdt van kickboksen en kan zich met van alles en nog wat vermaken. Hij houdt van buitenspelen maar ook binnen spelletjes doen, vindt hij leuk. Hij is op zoek naar gezelligheid en houdt niet van kinderen die snel boos worden. Zijn jongere broertje vraagt best veel aandacht thuis en dat is voor hem niet altijd fijn. Voor hem hebben we inmiddels een leuk gezin gevonden en nu is het de beurt aan hem!

Profiel steungezin

Wij zoeken voor de jongen van 11 jaar een steungezin:

  • Waar hij één dag(deel) per twee weken welkom is op vrijdag, zaterdag of zondag.
  • Met gezelligheid van andere kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd.
  • Waar hij lekker mee kan spelen, zowel binnen als buiten.
  • Met respect voor de islamitische godsdienst.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Gonda Hanskamp, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Amsterdam Noord, via gonda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-30497668.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.