Een alleenstaande moeder en haar zoon (6) maken graag spoedig kennis met gezellige, begripvolle steungezinnen. De moeder ervaart al enige tijd overbelasting en heeft lichamelijke klachten, zij heeft nauwelijks of geen contacten in de buurt en voelt zich eenzaam. De jongen gaat wel om met kinderen van school, maar heeft geen hechte vriendschappen. Voor de (taal)ontwikkeling van de jongen is het wel goed om met meer mensen in contact te zijn, dan alleen zijn moeder. Er zijn wat (oppervlakkige) contacten in de buurt en op school, maar er is niemand waar de moeder en haar zoon echt hulp aan kunnen vragen. We hopen spoedig te kunnen helpen door hen met een fijn steungezin in de buurt kennis te laten maken.

Om de moeder te ontlasten zou het heel erg fijn zijn als zij en haar zoon liefdevolle, begripvolle mensen leren kennen, waar haar zoon regelmatig mee om kan gaan. De jongen houdt van (voor)lezen, tekenen & met lego bouwen. Buitenspelen, voetballen en fietsen doet hij ook graag.

Profiel steungezin

We zoeken een vriendelijk, begripvol gezin in de buurt van Velsen, dat:

  • De jongen een gezellige plek wil bieden, waar hij zichzelf kan zijn
  • Met deze ‘kletsmajoor’ momenten lekker meekletst en hem kind kan laten zijn
  • Het leuk vindt om soms in overleg iets met de jongen (en zijn moeder) te ondernemen
  • De moeder helpt rust ten behoeve van haar gezondheid te vinden
  • Misschien basisschoolkinderen heeft rondom de leeftijd van de 6-jarige jongen

Wees dus gewaarschuwd: deze jongen kan de oren van je hoofd kletsen!

Bijzonderheden:

  • De moeder doet graag iets terug en kan heerlijk koken.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.