Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

‘Wil je horen hoe goed ik al kan lezen?’ Ik ben nog maar net binnen bij dit levendige gezin of dit meisje van 7 jaar ontpopt zich tot een echte juf! Trots leest ze mij voor en toont mij de plaatjes die erbij horen.

Terwijl zij even later aan een lekker broodje zit, praten wij verder over wat haar moeder bezig houdt. Ze is een bewust alleenstaande moeder met twee kinderen. Na de geboorte van haar tweede meisje, nu ruim een jaar geleden, lukt het haar niet meer goed om op te laden. Ze is overbelast geraakt en heeft nu hulp gezocht. Ze beseft dat ze hier niet alleen uit komt, maar vindt het wel heel moeilijk om hulp te vragen. Ze is blij dat haar maatschappelijk werker haar wees op Buurtgezinnen. Dit gezin mist een netwerk waarop ze terug kunnen vallen en waar ze welkom zijn.

Op korte termijn zal het jongste meisje naar de kinderopvang gaan en heeft deze moeder tijd om voor zichzelf te gaan zorgen. Maar voor het oudste meisje, zou het leuk zijn als zij ook eens even bij iemand anders kan spelen. Ze houdt van dansen en zingen en kletst heerlijk van zich af. Ze weet goed wat ze wil en zeg niet tegen haar dat ze ‘schattig’ is 😊.

Profiel steungezin

Wat zoeken we voor dit gezin?

  • Een gezin met kinderen in ongeveer deze leeftijd of iets ouder.
  • Waar het oudste meisje van 6 jaar 1x per week welkom is.
  • En waar mogelijk later ook haar zusje eens kan aanschuiven.
  • Af en toe logeren lijkt dit meisje ook heel erg leuk.
  • Ook opa’s en oma’s en stellen zonder kinderen worden uitgenodigd om te reageren!

Denk je iets te kunnen betekenen voor dit gezin? Je kunt je aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of een mailtje sturen naar gonda@buurtgezinnen.nl. Coördinator Gonda neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.