Voor een ondernemend 5-jarig jongetje en zijn nieuwsgierige broertje van 1 jaar is Buurtgezinnen op zoek naar meer praktische steun voor hun ouders in de (buurt van) Rivierenbuurt in IJmuiden. De vader en moeder van de jongens hebben met de komst van hun 2e kindje, door zorgen rondom zijn gezondheid, overbelasting ervaren.

Helaas wonen naaste familie en vrienden van het jonge gezin in het zuiden van het land en kunnen niet alle steun bieden, dat het jonge gezin nodig heeft. De vader en moeder willen graag meer mensen in de buurt leren kennen. De jonge ouders zoeken praktische hulp met het opvoeden van hun jongens.

Woont jullie gastvrije, gezellige gezin in de buurt van Rivierenbuurt in IJmuiden met of zonder kinderen? En willen jullie iets voor hen betekenen? Dan horen we graag van j(ulli)e om binnenkort kennis te maken!

Profiel steungezin

Wij zoeken behulpzame, gezellige gezinnen in de (buurt van de) Rivierenbuurt in IJmuiden, die:

  • Het jonge gezin willen leren kennen en met praktische hulp kunnen bijstaan. Zodat ze wat mensen kennen om af en toe op te rekenen.
  • Het leuk vinden om soms met de 5-jarige jongen er op uit te gaan of te helpen met knutselen of met lego te bouwen;
  • Misschien zelf kinderen hebben rondom de leeftijd van deze jongens en zij samen kunnen spelen;
  • De babybroer van 1 jaar soms willen opvangen, mee naar de kinderboerderij of speeltuin gaan.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.