Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt meerdere steungezinnen uit Drachten en omgeving voor 3 gezellige slimme creatieve meiden. De kinderen zijn gemakkelijk in de omgang en houden van gezelligheid, creativiteit en actie. Het meisje van 14 is een slim creatief sportief meisje, dat houdt van dansen, turnen en tekenen.

Het meisje van 13 houdt van knutselen en frutselen, schilderen en is creatief en technisch. Ze maakt bijzondere dingen, van kleren maakt ze bijvoorbeeld tassen. En ook voor het repareren van een fiets draait ze haar hand niet om.

Het meisje van 10 jaar houdt van dieren, knutselen, dansen, zingen en trampoline. Net als alle meiden vinden ze chillen op de bank, online zijn en de meidendingen heel leuk.

De ouders van deze meiden hebben een levendig samengesteld meidengezin. Door allerlei omstandigheden en gezondheidsproblemen van beide ouders is er veel stress en vermoeidheid ontstaan. Het gezin krijgt hulp. De ouders ondervinden nu dat het allemaal te zwaar wordt en dat de meiden soms te lijden hebben onder de problemen thuis. En dat ze niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. Ze gunnen hun kinderen een gezin waar ze warm worden opgevangen en zichzelf kunnen zijn. Voor de ouders is het belangrijk dat ze even wat ademruimte krijgen, tijd hebben voor zichzelf en het gevoel hebben gesteund te worden.

Profiel steungezin

Voor elk van de meiden zoeken we een steungezin waar de meiden mee kunnen draaien in het gezinsleven. De meiden van 10 en 13 jaar kunnen eventueel ook samen.

  • Dagdeel per week of weekend in overleg.
  • Met een luisterend oor voor de kinderen.
  • Een gezin dat begrijpt en positief aanwezig is.
  • Dieren geen bezwaar.
  • Af en toe een luisterend oor voor de ouders en mee willen denken over zaken die van belang zijn voor de meiden.

Wie wil graag iets willen betekenen voor dit gezin?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.