We zoeken voor een gevoelig, sociaal en creatief meisje van 13 jaar een warm, gezellig steungezin met dieren, waar ze kan knutselen en frutselen. Dit veelzijdige meisje wordt blij van schilderen en creatief bezig zijn, zo maakt ze van materialen en kapotte dingen altijd weer iets moois. Daarnaast is ze dol op dieren, ze zou graag paardrijden. Ze is een aanpakker, die alles wat ze doet, perfect en goed wil doen. Deze jonge dame wil – net zoals alle meiden van haar leeftijd- erbij horen en gezien worden. Ze straalt als ze complimentjes en waardering krijgt.

Ze groeit op in een levendig gezin met 2 zusjes. Het gezin heeft te maken met stress door verschillende omstandigheden en gezondheidszorgen van beide ouders. De ouders merken dat het voor de kinderen goed is om af en toe even uit de situatie te zijn en hun horizon te verbreden in een ander stabiel en harmonieus gezin. Dit geeft hen dan ook even wat ruimte om tot zichzelf te komen.

Profiel steungezin

We zoeken een gezellig en warm steungezin:

  • Het liefst gezin met kinderen tussen de 10 en 15 jaar
  • Waar ze 1x per 2 weken in het weekend kan spelen
  • Waar ze mee kan helpen met een klusje of dieren verzorgen
  • Dat haar de ruimte wil geven om zich zelf te zijn
  • Dat af en toe een luisterend oor heeft voor de ouders

In welk steungezin mag dit meisje van 13 gewoon zichzelf zijn en meedoen?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.