Reizen jullie graag en hebben jullie interesse in andere culturen? Dan is deze oproep misschien iets voor jullie gezin. Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin in Rhenen, waar een vrolijk en sociaal meisje van zeven welkom is. Het meisje komt uit Syrië en woont al enkele jaren samen met haar ouders en broertjes in Rhenen. Haar ouders vinden het erg belangrijk dat hun dochter goed integreert in de Nederlandse samenleving. Zij willen graag dat hun dochter bij een Nederlands gezin thuis komt om zo de Nederlandse taal en gewoonten echt goed te leren kennen.

Het meisje is vrolijk, sociaal en sportief. Ze houdt van dansen, zingen, zwemmen en turnen en speelt graag met poppen en barbies.

Profiel steungezin

  • We zoeken een gezin in Rhenen, waar dit meisje wekelijks (en in de vakantie misschien wat vaker) welkom is. Afspraken in overleg.
  • Het meisje en haar ouders spreken goed Nederlands, maar willen hun Nederlands graag verder verbeteren in contact met mensen. Een praatje maken en af en toe afspreken vinden zij erg gezellig.
  • Het meisje is Moslim, de ouders hebben respect voor mensen met een ander geloof en verwachten dat ook van het steungezin.
  • We zijn op zoek naar een gezellig gezin met een meisje van ongeveer dezelfde leeftijd.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Leontine Bibo, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Rhenen, via leontine@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-51849745

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.