Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De ouders zijn 6 jaar geleden gevlucht uit Syrië met de twee dochters en hun twee zonen (van 10 en 6 jaar- voor de jongens wordt een ander steungezin gezocht).

De vader van het gezin is in het voorjaar onverwacht overleden. De moeder en de kinderen zijn erg verdrietig om het verlies van hun echtgenoot en vader en daarnaast is er overbelasting ontstaan door de huidige situatie en de verzorging en de opvoeding van de kinderen. Ondanks het verlies lukt het de meiden om ‘kind te kunnen zijn’.

De moeder is krachtig, maar wil graag ontlast worden i.v.m. rouwverwerking en daarnaast gunt zij haar kinderen een warm en veilig tweede thuis, waar zij onbezorgd kunnen spelen en hun verhalen kunnen delen.

De oudste dochter van 12 jaar is een vrolijke meid die graag foto’s en filmpjes maakt.

De dochter van 7 jaar is een echt meisje die gek is op poppen en alles wat roze is, knutselen, zwemmen en verven.

Profiel steungezin

  • Warm en empathisch steungezin
  • Open staan voor de niet Westerse cultuur
  • De moeder kan de kinderen halen-en brengen als het steungezin in de wijk Wijkerbaan woont
  • Woont het steungezin verder weg, dan is het de wens dat het steungezin de kinderen haalt en brengt i.v.m. het ontbreken van vervoer
  • Een maal per 14 dgn, na 8 weken proeftijd, eens per week.

Bijzonderheden:

  • De kinderen eten Hallal

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.