Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt voor twee jongens (8 en 3) uit Lent een fijne plek om wekelijks te spelen. Ze willen dan leuke dingen doen, zoals koekjes bakken, knutselen of vliegeren en een keer naar een pretpark of zwembad. Op den duur komen ze ook graag logeren.

De gevoelige jongen van 8 houdt van gamen, dingen in elkaar zetten en kletsen. Zijn vrolijke broertje is dol op grote puzzels maken en maakt graag grapjes. Ze kunnen allebei ook goed zelf spelen.

De jongens vormen samen met hun ouders een rustig en liefdevol gezin. Door persoonlijke omstandigheden gaat veel energie van de ouders op aan het bieden van deze stabiele basis. Ruimte voor spontaniteit is lastig, evenals het ondernemen van dingen met de kinderen. Het zou dit gezin dan ook enorm helpen als de jongens wekelijks extra steun en aandacht krijgen. De ouders hopen hier ook positieve energie en inspiratie door te krijgen. Familie en vrienden willen incidenteel wel helpen, maar het ontbreekt dit gezin aan structurele hulp.

Profiel steungezin

  • We zoeken een liefdevol gezin of echtpaar uit Lent.
  • Het is leuk als er andere kinderen zijn, maar dit hoeft niet.
  • De tijden en dagen zijn in overleg, maar de voorkeur gaat uit naar wekelijks in het weekend, met op den duur ook logeren erbij.
  • De ouders willen af en toe een kopje thee komen drinken. Om te horen en zien welke activiteiten de kinderen bij het steungezin doen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jiske Broers, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nijmegen, via jiske@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-49960245

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.