Graag komt Buurtgezinnen in contact met een gezin dat een jongen van 11 een leuke speelplek wil bieden voor een middag in de week na schooltijd.

Het gezin waar we ondersteuning voor zoeken bestaat uit een alleenstaande moeder en haar zoon van 11 jaar. Zij zijn gevlucht uit Iran en wonen sinds kort in Wormerveer, waar ze nog niemand hebben om op terug te vallen.

De moeder gaat naar taalles en heeft soms ook andere afspraken, waarbij ze haar zoontje niet alleen thuis wil laten. Het zou fijn zijn, als hij dan bij een gezin met kinderen in de dezelfde leeftijd zou kunnen spelen. Hij houdt van buiten spelen, dus een gezin met een tuin zou ideaal zijn. Daarnaast zit hij op kickboksen, vindt hij basketbal leuk en natuurlijk houdt hij ook van gamen, zoals veel jongens van zijn leeftijd. Daarnaast vindt hij huisdieren leuk.

Zijn moeder kent weinig mensen en voelt zich vaak eenzaam. Ze zou het leuk vinden om ook af en toe gezellig samen een kopje thee te drinken bij het steungezin en de Nederlandse taal te oefenen.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Gastvrij gezin dat een middag per week (na schooltijd) deze jongen een speelplek wil bieden
  • Opa of oma's zijn ook welkom
  • Huisdieren zijn geen bezwaar
  • Gezin in Wormerveer, Krommenie of omgeving
  • Niet rokend gezin

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irma de Groot neemt dan zo snel mogelijk contact op. Voor meer informatie kun je ook bellen met Irma op 06-1214 0374.