Voor een broertje en zusje in Amsterdam Nieuw-West zoeken we een liefdevol en gezellig gezin. De moeder, weduwe, zoekt een warm steungezin/steuntante of steun opa en oma voor haar zoontje van 4 en dochter van 13. De moeder is 3 jaar geleden met haar kinderen uit Suriname naar Nederland gekomen om bij haar man te wonen. Helaas is haar man een jaar later komen te overlijden. De moeder staat er alleen voor; ze heeft geen familie, vrienden of kennissen in Nederland. Het gezin mist het familiegevoel en wil daarom graag in contact komen met een steun ‘familie’ waar de kinderen een keer per week of twee weken mogen spelen en leuke dingen doen.

Het jongetje is gezellig en spontaan; hij vindt het leuk om in de speeltuin te spelen en te fietsen. Het meisje is wel wat verlegen, maar maakt wel snel contact wanneer zij zich thuis voelt. Zij houdt van sporten, zoals turnen en dansen. De kinderen zouden het leuk vinden als zij een steungezin ontmoeten met kinderen maar een steuntante of oma en opa zijn ook welkom omdat zij de liefde van een tante of oma en oma ook erg missen.

Profiel steungezin

Wat zoeken we voor dit gezin?

  • Een gezin met kind(eren) in ongeveer deze leeftijd.
  • Een steuntante of een oma en opa zijn welkom.
  • Een gezin waar de kinderen, 1x per week of per 2 weken in het weekend welkom zijn. En waar de moeder zo nu en dan aan kan schuiven voor wat gezelligheid en steun.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Maria Hashem, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam Nieuw-West, via maria@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-44139542.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl.