In de omgeving Amsterdam-Schinkel/Delflandplein huist een leuk gezin met twee kleine kinderen met een baby en een peuter van 2 jaar oud. De ouders zijn jong en zouden heel graag een ander gezin leren kennen waar hun kindjes een dag(deel) in de week naar toe mogen. Daarnaast zouden ze graag af en toe aanschuiven voor opvoedingsadvies.

De moeder heeft lichamelijke klachten en heeft hiervoor regelmatig afspraken. Het zou fijn zijn als ze iemand mag vragen op deze momenten even op de baby te letten. De ouders vinden het leuk om verjaardagen en feestdagen met anderen te vieren en zijn echt op zoek naar een uitbreiding van hun netwerk; “een familie waar wij op terug kunnen vallen zou heel fijn zijn” geven de vader en moeder aan. Een speelmaatje voor de oudste zou leuk zijn en hem helpen in zijn ontwikkeling.

Dit gezin houdt van buiten zijn met de kinderen. Een ondernemend en actief gezin dat er graag op uit gaat zou een mooie match zijn. Samen erop uit met de kinderen!

Het meest praktisch zou een steungezin zijn dat in de buurt woont, maar omdat ze in bezit zijn van een auto, zijn reacties uit andere buurten ook van harte welkom!

Geloven jullie ook in de uitdrukking “It takes a village to raise a child”?  Zo ja, meld je aan als steungezin!

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin dat:

  • graag met regelmaat twee jonge kinderen in hun gezin opneemt.
  • wil afspreken met de moeder en kinderen om samen leuke dingen te ondernemen.
  • in de buitenlucht zijn fijn vindt.
  • kan meedenken over de opvoeding en schoolkeuzes.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Shanna Le Double, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam West, via shanna@buurtgezinnen.nl. of bel: 06-44816765.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl.