Je kunt je wel voorstellen dat het een drukte van belang is in een gezin met 5 kinderen. En als je dan ook niet meer in je eigen vertrouwde omgeving woont, maakt dat het complexer. Deze jongen is de oudste van het stel en heeft al veel mee gemaakt. Al vanaf jonge leeftijd merkten zijn ouders dat hij anders was dan hun andere kinderen en had hij moeite om op school mee te komen. Het bleef een zoektocht hoe ze hem konden geven wat hij nodig heeft. Deze moeder staat er nu sinds kort alleen voor en merkt dat het vooral in de weekenden erg druk is om hem echt aandacht te kunnen geven. Ze gunt hem een fijne plek, waar hij zichzelf kan zijn en waar warmte en liefde aan hem kan worden gegeven.

Deze jongen zit in Noord op school en gaat hier elke dag met het openbaar vervoer naar toe.  Uit school heeft hij een druk programma om te werken aan zijn zelfvertrouwen en het uiten van zijn emoties. In het weekend is hij veel thuis en gaat dan alleen buitenspelen en voetballen in de buurt. Ook gaat hij graag op zaterdagochtend naar een vechtsport. Op mijn vraag, wat hij graag zou willen doen in een steungezin, kan hij moeilijk antwoord geven. Eigenlijk vindt hij alles wel leuk, als het maar niet te druk is en er geen hoge eisen aan hem worden gesteld. O ja, dammen vindt hij ook heel leuk om te doen en hij glundert als hij vertelt dat hij het van zijn moeder wint!

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Amsterdam West of Noord:

  • Waar deze jongen in het weekend een dagje mag komen spelen zodat hij een leuke tijd heeft. Bij voorkeur op de zondag.
  • Waar hij aandacht en liefde kan krijgen, binnen een rustig gezin met duidelijke grenzen. Het liefst waar hij ook lekker buiten kan spelen.
  • Het is voor hem mogelijk om met OV naar Noord te reizen, mits hij niet hoeft over te stappen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Shanna, coördinator in Amsterdam West via tel: 06-44816765 of Gonda, coördinator in Amsterdam Noord via tel: 06-30497668

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.